• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[09.08.72] Wszystko będzie dobrze

[09.08.72] Wszystko będzie dobrze
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
13.04.2024, 13:20  ✶  
Brenna nie uznała pytania za głupie – nie uznałaby go za głupie nawet gdyby wiedziała więcej o falach, sama po prostu tak skupiała się na opanowaniu sztuki przesyłania wiadomości, że póki co nie myślała o ewentualnych dodatkowych problemach. Heather też zresztą nie miała za głupią, a na pewno nie za głupszą od samej siebie. Była jeszcze po prostu bardzo młoda i trochę grzeszyła tym, czym sama Brenna, gdy też była w jej wieku: porywczością i przekonaniem o własnej nieśmiertelności.
– Mam wrażenie, że wtedy nie zdołasz nadać ani odebrać… ale może to zależy od wprawy? Ktoś, kto posługuje się tym często i ma wprawę, poradzi sobie niezależnie od okoliczności? – westchnęła Brenna, przesuwając palcami obandażowanej ręki po skroni, bo zaczynała ją boleć od tego wszystkiego głowa: tak od całokształtu. Wysyłania fal, rozmyślań i masy innych spraw. – Czy ja wiem? Widmowidzenie to nie moja zasługa, Heath. To po prostu płynie we krwi. Babka miała trzecie oko, i po niej odziedziczyli je i moja ciotka, i wuj, i ja, i moja kuzynka… – wyliczyła Brenna. Genetyka i magia, nic więcej: sobie mogła przypisać jako osiągnięcie tylko to, że wytrzymywała używanie tego w służbie Brygady.
Większość widmowidzów w ich Departamencie bardzo szybko się wypalała, bo nigdy nie oglądali miłych rzeczy.
– Nie udało się. Nie za pierwszym i nie za drugim razem. Raz łyknęłam go mówiąc, a drugi raz obudziłam się bez niego… Dopiero za trzecim i byłam wtedy szalenie nieszczęśliwa, uważaj jak mówisz, uważaj, jak jesz, uważaj jak pijesz… To było gorsze niż animagia sama w sobie. Wiedziałaś, że w Afryce ponoć uczą tego normalnie w szkole? Tam animagia jest bardzo powszechna.
Ogólnie zresztą okazywało się, że jeżeli ktoś miał talent do transmutacji i dość uporu, to mógł ją opanować… Brenna przecież ćwiczyła to z Thomasem i Mavelle, a Charlie też okazał się nielegalnym animagiem.
– Salt też o tym wspominał – mruknęła, poważniejąc. Klejnot, który miał uwolnić Heather od klątwy… rzeczywiście wizja kusiła, by w niej pozostać: ślub z ukochanym, koniec przekleństwa, a być może także inne rzeczy, jak koniec wojny, sława zawodniczki quidditcha? Taki sen był może mniej traumatyczny, ale bardziej zdradliwy. – Najważniejsze, że wszyscy jesteśmy cali, względnie zdrowi, a ta broń… zniknie.
Kolejne słowa po chwili rozbrzmiały w głowie Heather: tym razem Brennie udało się przesłać całe zdanie i to nawet nie było urwane.
Skoro o Cameronie… Nie powinnaś już zbierać się do niego?

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2208), Heather Wood (2193)

Wiadomości w tym wątku
[09.08.72] Wszystko będzie dobrze - przez Brenna Longbottom - 05.04.2024, 18:12
RE: [09.08.72] Wszystko będzie dobrze - przez Heather Wood - 05.04.2024, 18:38
RE: [09.08.72] Wszystko będzie dobrze - przez Brenna Longbottom - 05.04.2024, 21:37
RE: [09.08.72] Wszystko będzie dobrze - przez Heather Wood - 06.04.2024, 08:43
RE: [09.08.72] Wszystko będzie dobrze - przez Brenna Longbottom - 06.04.2024, 11:57
RE: [09.08.72] Wszystko będzie dobrze - przez Heather Wood - 09.04.2024, 22:05
RE: [09.08.72] Wszystko będzie dobrze - przez Brenna Longbottom - 11.04.2024, 15:28
RE: [09.08.72] Wszystko będzie dobrze - przez Heather Wood - 11.04.2024, 21:23
RE: [09.08.72] Wszystko będzie dobrze - przez Brenna Longbottom - 13.04.2024, 13:20
RE: [09.08.72] Wszystko będzie dobrze - przez Heather Wood - 15.04.2024, 15:59

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa