• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Lake District [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy

[10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
My pleasure is their pain
krew
genetyka
zawód
Bardzo wysoki - mierzy 192 cm wzrostu. Z reguły ubiera się w czarne bądź stonowane kolory, ale można go spotkać w wielobarwnym ubiorze. Włosy ciemnobrązowe, oczy zielone. Jest bardzo blady, ma sine wokół oczu, które nieco jaśnieje, kiedy jest nasycony, ale to nieczęsto się zdarza.

Astaroth Yaxley
14.04.2024, 22:19  ✶  
- Miałaś spore szanse ku temu by przepłoszyć syrenę tymi kamieniami... - zauważyłem poważnie, wcale sobie nie żartując ani nic. Może byłem nieco pochmurny, ale to bardziej z własnym wewnętrznych powodów.
Choć mogło to faktycznie brzmieć śmiesznie, to jednak ciskanie zaklęć czy miotanie kamieniami mogło mieć takie same rezultaty, jeśli odpowiednio się trafiło, a syreny nie bywały istotami, które można było zaliczyć do łatwych celów. Szczególnie że były zdradliwymi sukami, zawistnymi, przepełnianymi agresją z byle powodu. Miały umiejętności mącenia w głowach, więc niepokoiło mnie, że Daisy miała z nimi aż tak wiele przygód.
- Może w najbliższym czasie... tak profilaktycznie, rzecz jasna, unikaj zbiorników wodnych, w których istnieje ryzyko zamieszkiwania przez syreny. Nie zrozum mnie źle... Po prostu nie chciałbym, żeby coś ci się stało - poprosiłem ją, zatrzymując się na chwilę i łapiąc ją za ramię by też przystanęła. Najlepiej to by było, gdyby na mnie spojrzała, czy to umyślnie, czy to odruchowo, ale ostatecznie najważniejsze było to by mnie wysłuchała. - Po własnym... zdarzeniu... bywam trochę przewrażliwiony na punkcie zdrowia i życia bliskich mi osób, ale niezmiernie odetchnąłbym z ulgą, gdybyś wybierała się w podobne miejsca ze mną albo z kimś innym... Bardziej doświadczonym. W międzyczasie możemy poćwiczyć... Jeśli chcesz, rzecz jasna, zaklęcia. I rzucanie kamieniami... - zaproponowałem jej tak dosyć delikatnie, bo nie chciałem jej w żaden sposób obrazić albo umniejszyć jej umiejętności. Nic z tych rzeczy. Miała w sobie tyle życia, że nie chciałbym aby cokolwiek jej to odebrało. Ja nie miałem już nic do stracenia. To, co mogłem utracić, utraciłem, więc teraz zamierzałem martwić się o innych. Między innymi dlatego zacząłem czytać te nudne opisy z księgozbioru Yaxleyów o łowiectwie. Mdłe i nudne, ale starałem się z nich zapamiętać jak najwięcej przydatnych faktów. Mogłem się założyć o własne życie po śmierci, że Daisy znacznie szybciej przeczytałaby książkę ode mnie i wyłapała z niej więcej informacji niż ja. Nie miałem do tego kompletnie głowy, a jednak... Los mnie do tego zmuszał. I do tego by czuwać nad tymi, którzy jeszcze żyli. Może właśnie takiego było moje przeznaczenie? Urodziłem się żeby umrzeć. I czuwać nad innymi.
- Nie, oni nie nie szukają jedynie Bagshota. Z pewnością szukają również innych, poza tym... Może zaginął ktoś jeszcze? Ktoś, o kim jeszcze nie wiemy...? - zasugerowałem, właściwie zaproponowałem, po czym skinąłem jej głową, że faktycznie możemy ruszyć dalej. Było mi niezręcznie, że ją prosiłem o uważanie na siebie, na unikanie niebezpieczeństw, kiedy ona była niezłomna i wręcz się wpychała w ramiona niebezpieczeństwa... Nie byłem odpowiednią osobą by ją prosić o podobne rzeczy, ale stało się. Nie mogłem cofnąć czasu. Nie miałem takie mocy. Aktualnie moją nową mocą była nieśmiertelność przypłacana piciem krwi. Meh. Obrzydliwe. I pomyśleć, że Lockhart mogła swobodnie jeść przeróżne smakołyki, czuć ich smak, konsystencję, wyjątkowość. Ja, cóż, aktualnie jedynie pragnąłem czuć wilgotną i ciepłą posokę z jej żył... I to było tak złe, że na chwilę zagryzłem wargi, próbując sobie te wyobrażenia wyrzucić z głowy.
- Śmiało. Czuwam... - szepnąłem do niej i zacząłem schodzić zaraz za nią. Nie na długo jednak zachowałem względny spokój ducha, bo poczułem coś... intensywnego, wyraźną obecność od strony wody. Kłopoty. - Coś jest w wodzie. Nie zbliżaj się do niej - dodałem po chwili równie przyciszonym tonem. Sam sięgnąłem po różdżkę, aby mieć ją w pogotowiu. Poprawiłem również nóż przypięty u pasa. Właściwie upewniłem się, że wciąż tam jest. Zaraz też zrobiłem kilka kroków w kierunku jeziora by nieco wyraźniej wyczuć tę obecność. Kto wie? Może przy odrobinie szczęścia uda mi się określić rasę tego ścierwa?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Astaroth Yaxley (2018), Daisy Lockhart (2320), Pan Losu (61)

Wiadomości w tym wątku
[10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy - przez Daisy Lockhart - 07.04.2024, 02:44
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy - przez Pan Losu - 07.04.2024, 02:44
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy - przez Astaroth Yaxley - 07.04.2024, 16:50
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy - przez Pan Losu - 07.04.2024, 16:50
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy - przez Daisy Lockhart - 08.04.2024, 01:12
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy - przez Astaroth Yaxley - 08.04.2024, 22:39
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy - przez Daisy Lockhart - 11.04.2024, 23:45
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy - przez Astaroth Yaxley - 14.04.2024, 22:19
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy - przez Daisy Lockhart - 16.04.2024, 00:43
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy - przez Astaroth Yaxley - 20.04.2024, 20:22
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Dobry materiał wart jest zarwania nocy - przez Daisy Lockhart - 24.04.2024, 21:29

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa