17.04.2024, 14:40 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.04.2024, 14:46 przez Rowena Ravenclaw.)
Cytat:Czy jest możliwość, żeby postać wydawała anonimowo mini gazetę, komentującą wydarzenia magicznego świata Anglii?
Tak, ale nie od ręki. Musisz najpierw znaleźć kogoś, kto będzie to sponsorował - inną bogatą postać, może organizację - zorganizować zaplecze ludzi, które będzie chciało cię wspierać, nawiązać współpracę z drukarnią, pomyśleć jak wprowadzić gazetę do obiegu. To jest ogromny nakład pracy i co najmniej kilka fabuł do odegrania.
Poza tym, polityka jest dosyć drażliwym tematem - na pewno znajdziesz zarówno zwolenników, jak i przeciwników, którzy nie przebierają w środkach,dlatego warto przemyśleć, czy chcesz publikować artykuły pod własnym nazwiskiem i oficjalnie rejestrować gazetę. Daj mi proszę znać w jaki sposób to wszystko widzisz ♥
Na przyszłość - proszę nie zmieniać CAŁKOWICIE pytania, tylko doprecyzować je w dopisku.
Odnosząc się do nowej wersji posta:
Cytat:1.Czy jest możliwość, żeby postać wydawała anonimowo mini leaflet/ulotkę, komentującą wydarzenia magicznego świata Anglii. Coś propagandowego. Jedna lub dwie strony.
2. Czy mogę przeprowadzać wywiady z postaciami do Horyzontów Zaklęć?
1. Tak, ale to będzie działało w taki sam sposób, w jaki napisałam wyżej + przy roznoszeniu/rozwieszaniu takiej ulotki osoba, która to robi, powinna rzucić kostką na to, czy ktoś jej nie widział. EDIT: Zakładając, że nie chce zostać zauważona.
2. To zależy, jakiego rodzaju są to wywiady. Rozmowa z naukowcem o jego nowym wynalazku, czy pracy naukowej? Jak najbardziej. Zapytania do Kanclerza Skarbu o możliwość dofinansowania projektów naukowych? W porządku, bo jeszcze można uznać, że dotyczy tematyki Horyzontów. Pytanie kogoś o to, jak mu się żyje... No niezbyt. Horyzonty Zaklęć dopuszczają artykuły psychologiczne, socjologiczne itp., tylko muszą być poparte jakimiś badaniami przeprowadzonymi na jakiejś większej populacji, niż postawienie postaci z Polski i snucie tezy, że w Polsce jest jak w lesie, bo ona tak powiedziała. Oczywiście to tylko forum i nikt nie wymaga od nikogo przeprowadzania prawdziwych badań i napisania akademickiego tekstu, ale warto pamiętać, że każda gazeta na forum ma swoją charakterystykę

Cytat:Pytanko z serii głupich, jeśli zniknie mi gracz drugoplanowy grający moim kotem, to czy mogę wrzucić kota do obiegu i poszukać sobie zasętpstwa na tą samą postać? (oficjalnie, nie wiem, czy graczka wróci, a muszę pomyśleć nad alternatywą) bardzo bym nie chciała zabijać kolejnego koteczka.
Tak, możesz. Zasady są takie same jak w przypadku zniknięcia innej postaci, z którą ma się ważną relację
W pierwszej kolejności zachęcamy do skontaktowania się z graczką jeśli masz taką możliwość, żeby uniknąć zamieszania, jeśli wróci