19.04.2024, 19:52 ✶
Cytat:-prasy drukarskie za komuny trzymano w piwnicach lub domach, więc jeśli znajdę sponsora i taką zakupię, to nadal potrzebuje drukarni? Nauka druku na takiej prasie jest możliwa, więc jeśli będę potrzebować npca który mnie tego nauczy, to mam poprosić kogoś żeby go odegrał?
Nie musisz. W takim wypadku opisz na fabule w jaki sposób ją zdobywasz i jak uczysz się jej obsługi, możesz zrobić to w formie opowiadania

Cytat:-Ulotki można przenosić za pomocą świstoklików. Za pomocą magii mogą same rozlecieć się po okolicy, ale jeśli trzeba będzie samemu roznosić to ile osób mam w to włączyć?
Świstokliki działają tylko gdy się ich dotknie i nie służą do transportowania przedmiotów. Włącz tyle osób, ile chcesz. Ale pamiętaj, że angażujesz się w konflikt, w wyniku którego umierają ludzie, płoną ich domy, rodzice wydziedziczają własne dzieci - nawet jeśli nie walczysz bezpośrednio, to nadal jest to forma walki i niesie ze sobą ryzyko rozpoznania.
Cytat:-projekt ulotki jest dużo łatwiejszy niż gazeta, więc nadal potrzeba sztabu ludzi? Czy do tekstu lub prostego rysunku, rzemiosło na jeden to za mało? (Mam tworzenie dzieł sztuki).
Potrzebujesz przewagi związanej z rysowaniem, ale możesz zaangażować inną rysującą postać.
Cytat:Chodzi o artykuły naukowe i historyczne! Chciałam zrobić takie wywiady z kilkoma graczamio czymś, czym się zajmują.
Nie ma problemu, tylko niech wywiady rzeczywiście dotyczą ich pracy, a nie tego "dlaczego zainteresował się pan numerologią?"

o czymś, czym się zajmują.