• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 12 13 14 15 16 Dalej »
[30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick

[30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick
Obserwator
Nie możesz winić lustra za to, że odbicie ci się nie podoba.
krew
genetyka
zawód
Patrick ma ciemne włosy i ciemne oczy. Najczęściej na jego twarzy gości trzydniowy zarost. Jest wysoki, ale nie przesadnie (ok. 185 cm), raczej wysportowany. To ten typ, który rzadko można zobaczyć w garniturze, bo woli ubrania wygodne, które nie krępują jego ruchów. A poza tym garnitury wyróżniają się w tłumie a on lubi się z nim stapiać. Dużo się rusza. Chociaż w towarzystwie potrafi sporo mówić i często żartować, zdaje się, że równie dobrze odnajduje się w swoim własnym towarzystwie. Często można go zobaczyć szkicującego coś namiętnie. Wieczorami można go czasem spotkać w barach. Zawsze wtedy siedzi gdzieś w rogu.

Patrick Steward
18.12.2022, 23:31  ✶  
Patrick podniósł głowę, gdy usłyszał głos Florence. W mroku nocy i w świetle ulicznej lampy, nie było to szczególnie widoczne, ale miał ciemniejącego siniaka na policzku, lekko rozciętą dolną wargę i mocno błyszczące, przepełnione rozpaczą oczy. Choć, w jakiś sposób, to może jednak te oczy najbardziej były zauważalne.
Patrzył na nią dziwnie. Jakby była wyspą a on rozbitkiem na morzu, jakby mogła go ocalić, uratować - albo przynajmiej rozgrzeszyć.
Zadrżał mocniej, gdy czarownica zarzucała mu wełnianą chustę na ramiona. Pewnie z zimna, choć nie tylko tego powodowanego przez pogodę, ale również innego, który przenikał go od środka. Śnieg ciągle sypał, osadzał się Stewardowi na włosach i ramionach.
- Zabiłem ją, wiesz? – zapytał cicho. – Ja… ja nie wiem co mam robić. Nie chciałem jej zabić, po prostu nie mogłem… to trwało za długo, rozumiesz? – Głos mu się załamał. Odwrócił głowę by pociągnąć nosem i choć trochę wziąć się w garść. – Jak to miało dalej trwać? Ona wyszła za mąż. Musiałem to skończyć…
Nie chciał, by Florence oglądała go w tym stanie. Na dobra sprawę, nie chciał by ktokolwiek przyglądał mu się w tym momencie. Chciał tylko, żeby przestało go w środku tak strasznie boleć. Żeby ktoś powiedział mu, że Clare żyje i wcale nie popełniła samobójstwa, bo nie chciał być tym trzecim w jej małżeństwie.
Wychynęły spod rękawów swetra jego nagie dłonie, gdy wycierał ręką twarz. Kostki miał obite, pokrwawione; jakby wcześniej intensywnie uderzał pięściami w ścianę.
- Chyba w pubie. Nie wiem – wymamrotał na pytanie o kurtkę. – Jacyś mugole grali w bilard. Śmiali się. Chciałem, żeby przestali się śmiać – opisał. Mówił trochę wolniej niż zazwyczaj, mniej wyraźnie; był podpity choć nie mógł być jakoś szczególnie pijany. Może przetrzeźwiał na dworze albo część whisky zwyczajnie porozlewał.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Florence Bulstrode (2267), Patrick Steward (2061)

Wiadomości w tym wątku
[30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 17.12.2022, 02:48
RE: [30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 17.12.2022, 11:22
RE: [30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 18.12.2022, 23:31
RE: [30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 19.12.2022, 10:51
RE: [30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 22.12.2022, 21:09
RE: [30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 22.12.2022, 21:49
RE: [30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 23.12.2022, 03:33
RE: [30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 23.12.2022, 12:15
RE: [30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick - przez Patrick Steward - 28.12.2022, 00:48
RE: [30.11.1970 mugolska część Londynu], Nastała noc - Florence & Patrick - przez Florence Bulstrode - 28.12.2022, 23:55

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa