• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 11 Dalej »
[16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger

[16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
25.04.2024, 12:35  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2024, 22:09 przez Baba Jaga.)  
adnotacja moderatora
Rozliczono - Geraldine Yaxley - osiągnięcie Badacz Tajemnic II

—16/08/1972—
Mieszkanie Geraldine Yaxley, Aleja Horyzontalna
Astaroth Yaxley & Geraldine Yaxley

Nie było w tym poranku nic nadzwyczajnego, no, może poza tym, że kiedy była z psami na spacerze postanowiła wejść do okolicznego sklepu z eliksirami. Na chwilkę, na moment, bo akurat musiała uzupełnić braki w swoich kosmetykach. Nie, żeby korzystała ze zbyt wielu, bo zazwyczaj był to szampon, pasta do zębów i jakiś żel pod prysznic, jednak czasem musiała uzupełnić i to. Jako, że jej kochane łobuzy czekały na zewnątrz dokonała szybkiego wyboru. Skusił ją wytłuszczony grubymi literami napis oczy diabła morskiego, nie kojarzyła, żeby wcześniej korzystała z czegoś, co miało w sobie elementy tego stworzenia.

Gdy wróciła już do domu, postanowiła spróbować, czy faktycznie ten nowy, wspaniały szampon poradzi sobie z jej niesfornymi włosami, które miały tendencje do kręcenia się, chociaż nie do końca, tak właściwie to jej włosy żyły własnym życiem, były osobnym bytem, nad który nie zawsze potrafiła zapanować. Może dzisiaj, wreszcie znalazła na to lekarstwo? Musiała to sprawdzić.

Wzięła szybki prysznic i umyła włosy tym cudownym szamponem. Wysuszyła się nawet, narzuciła na siebie swój krótki, czarny satynowy szlafrok, kiedy wreszcie przejrzała się w lustrze. Wtedy wydała z siebie dźwięk, bardzo głośny dźwięk, niczym zarzynane prosię. - AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA - Na pewno usłyszał to każdy mieszkaniec tej kamienicy.

Wybiegła z łazienki jak poparzona, rzucała na prawo i lewo kurwami, bo co miała z tym zrobić? Miała na środku głowy pierdolonego kaktusa, i nie wiedziała, jak się go pozbyć, czy mogła go sobie po prostu oderwać? Czy przy okazji pozbyłaby się kawałka skóry. Nie spodziewała się, że ten dzień rozpocznie się dla niej tak fatalnie.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Astaroth Yaxley (1792), Geraldine Greengrass-Yaxley (1855)

Wiadomości w tym wątku
[16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 25.04.2024, 12:35
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Astaroth Yaxley - 26.04.2024, 21:59
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 26.04.2024, 22:50
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Astaroth Yaxley - 27.04.2024, 22:39
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 27.04.2024, 22:57
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Astaroth Yaxley - 28.04.2024, 17:28
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 29.04.2024, 08:55
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Astaroth Yaxley - 30.04.2024, 21:56
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 01.05.2024, 22:54
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Astaroth Yaxley - 03.05.2024, 23:22

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa