• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 11 Dalej »
[16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger

[16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
01.05.2024, 22:54  ✶  

Nie zakładała nawet, że uda mu się to za pierwszym razem. Spodziewała się większych komplikacji, jak widać powinna mieć więcej wiary w swojego młodszego brata. Wydawało jej się jednak, że całkiem pewnie podszedł do swojego zadania. Może to dzięki temu ten czar poszedł mu tak gładko? Wiara w swoje możliwości była na pewno całkiem niezłym początkiem na drodze do sukcesu. Nie było to jednak teraz istotne, najważniejsze, że mu się udało, że pozbył się tego ciała obcego z jej głowy. Misja zakończona sukcesem.

Nie miała w zwyczaju się przytulać, jednak poczuła, że musi to zrobić. Zareagowała dosyć szybko, bo bała się, że faktycznie ten problem okaże się bardziej skomplikowany, a wszystko poszło jak z płatka. Nie przeszkadzało jej to, że jego dotyk różnił się od tego, który znała, zapach tak samo. Powoli przyzwyczajała się już do tej zmiany, jaka w nim zaszła, przynajmniej na tyle, na ile można było się oswoić z tym, że twój kochany, młodszy braciszek jest trochę martwy. Pewnie nigdy nie przywyknie do końca do tej myśli.

- Oby tak było, chociaż mam wrażenie, że z naszymi tendencjami, to będzie wręcz przeciwnie. - Byli cholernie narwani, a to szybkie reagowanie łączyło się na pewno trochę z głupotą, znaczy brawurą, którą inni mogli odbierać jako głupotę.

Czułości nie trwały długo, co też nie było niczym dziwnym. Co za dużo to nie zdrowo. Zabrałoby to nieco wyjątkowości tej relacji, gdyby się ciągle tak przytulali. Nie docenialiby, aż tak tych drobnych gestów, które pojawiały się tylko czasami.

Nie umknął jej ten chytry uśmiech. Zastanawiała się, co dzieje się teraz w jego głowie, bo widziała, że coś planuje. Inaczej nie zrobiłby tego w taki sposób. Przyglądała mu się z zainteresowaniem i czekała, aż się odezwie.

- Oczywiście, bo nie ma nic za darmo, prawda, braciszku? - Uśmiech, zupełnie niewinny zagościł na jej ustach. Ciekawa była, czego może od niej chcieć. Na pewno nie wprowadzi jej na minę, chociaż czy faktycznie? Mógł chcieć, żeby zrobiła coś głupiego, to było prawdopodobne.

- To nie brzmi źle. Czego potrzebujesz? - Miał na pewno ostatnio problem, żeby załatwiać swoje sprawunki, jako wampir jego możliwości były nieco ograniczone. Mogła więc odwdzięczyć mu się chociaż w ten sposób.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Astaroth Yaxley (1792), Geraldine Greengrass-Yaxley (1855)

Wiadomości w tym wątku
[16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 25.04.2024, 12:35
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Astaroth Yaxley - 26.04.2024, 21:59
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 26.04.2024, 22:50
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Astaroth Yaxley - 27.04.2024, 22:39
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 27.04.2024, 22:57
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Astaroth Yaxley - 28.04.2024, 17:28
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 29.04.2024, 08:55
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Astaroth Yaxley - 30.04.2024, 21:56
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 01.05.2024, 22:54
RE: [16.08.1972] Tu mi kaktus wyrośnie | Ast & Ger - przez Astaroth Yaxley - 03.05.2024, 23:22

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa