• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 9 Dalej »
[17.08.72] Źródła magii

[17.08.72] Źródła magii
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
11.05.2024, 18:24  ✶  
- Florence Bulstrode, klątwołamaczka - potwierdziła, mierząc Isaacka uważnym spojrzeniem chłodnych, jasnych oczu. Twarz nie była jej całkiem obca, mijali się przed wielu laty na hogwarckich korytarzach, ale też nie rozpoznawała go tak, jak rozpoznajesz znajomych - był niewyraźnym echem przeszłości, kimś, kto przewinął się obok jej ścieżki, tak jak ona zapewne w jego wspomnieniach egzystowała co najwyżej jako mgliste wspomnienie surowej Krukonki, która na swoim siódmym roku pomagała w skrzydle szpitalnym i kiedyś mogła podać mu jakiś eliksir.
– Dziękuję, mam kawę, a dzień, jak sądzę, nie był wiele gorszy czy lepszy niż inne – powiedziała. Ton miała uprzejmy, ale rzeczowy zarazem i ledwo chwilę później przeszła do rzeczy, jak miała w zwyczaju, gdy chodziło o sprawy zawodowe lub biznesowe. Pod względem podejścia była przeciwieństwem Bagshota, który starał się w takich sytuacjach najwyraźniej zagadywać także na inne tematy. [b – Słyszałam, że jest pan historykiem i świadczy prywatne konsultacje. Interesuje mnie historia czarodzieja, który żył ponad pięćset lat temu. Zdaję sobie sprawę z tego, że ciężko znaleźć szczegóły po takim czasie, dlatego chcę skupić się nie tylko na nim, ale też na jego rodzinie i... klanie. Chodzi konkretnie o Williusa McCuinneagáina i irlandzkie, wędrowne klany.[/b]
Wszystko zaczął Wilius. Jego eksperymenty, które można było uznać za spektakularny sukces albo tragiczną porażkę. Jego rodzina, jego klany, po takim czasie zapewne zagubiły gdzieś pamięć o tym człowieku, ale przedziwna magia, jaką władał, mogła być magią irlandzkich wędrowców.
Może gdzieś w przepastnych salach biblioteki Parkinsonów kryły się jakieś zapiski na ich temat.
Może gdzieś po Irlandii wciąż chodzili potomkowie klanu McCuinneagáin i przekazywali sobie rodowe opowieści.
A może pośród ich potomków częściej objawiała się klątwa?
- Chcę znaleźć wszelkie informacje o Wiliusie. W kontekście jego rodziny i irlandzkich klanów, interesują mnie przede wszystkim ich potomkowie oraz wiadomości dotyczące magii i rytuałów, jakimi mogli się posługiwać - wyliczyła. – Ponadto zbieram doniesienia na temat klątwy żywiołów, którą prawdopodobnie rozpoczęły eksperymenty tego człowieka. Zwłaszcza interesują mnie pierwsze relacje. Klątwa w teorii objawiła się pierwszy raz pięć setek lat temu, właśnie przy zetknięciu z posągiem, w który przemienił się Wilius w rezultacie swoich badań, ale być może w dalszej historii, niekoniecznie Wysp, znajdą się... podobne przypadki. Czy jest pan w stanie pomóc w tej sprawie?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Florence Bulstrode (1652), Isaac Bagshot (1541)

Wiadomości w tym wątku
[17.08.72] Źródła magii - przez Florence Bulstrode - 08.05.2024, 14:44
RE: [17.08.72] Źródła magii - przez Isaac Bagshot - 11.05.2024, 16:01
RE: [17.08.72] Źródła magii - przez Florence Bulstrode - 11.05.2024, 18:24
RE: [17.08.72] Źródła magii - przez Isaac Bagshot - 16.05.2024, 21:21
RE: [17.08.72] Źródła magii - przez Florence Bulstrode - 17.05.2024, 18:41
RE: [17.08.72] Źródła magii - przez Isaac Bagshot - 12.06.2024, 20:06
RE: [17.08.72] Źródła magii - przez Florence Bulstrode - 15.06.2024, 14:18
RE: [17.08.72] Źródła magii - przez Isaac Bagshot - 16.06.2024, 13:37
RE: [17.08.72] Źródła magii - przez Florence Bulstrode - 16.06.2024, 23:42
RE: [17.08.72] Źródła magii - przez Isaac Bagshot - 22.06.2024, 14:29

• Pokaż wersję do druku