• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[16.08.72, wrzosowiska] Szukając granic magii

[16.08.72, wrzosowiska] Szukając granic magii
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
12.05.2024, 17:59  ✶  
Florence miała mało przystępne obycie, które tylko uwydatniało surowość i przenikliwość aparycji. Jej głos, służbowy głos, bardzo konkretny głos mroził krew w żyłach niejednemu. W głowie Sama jednak kojarzył mu się z czymś bardzo dobrze znanym, z czymś za czym bardzo tęsknił. O ile Ginny zapachem przypominała mu matkę, o tyle Florence zdawała się być mu obecnie, przez pryzmat pierwszego wrażenia, niejako jej inkarnacją.

To wbrew oczekiwaniom wpływało na jego poczucie komfortu i zwiększało do lekarki zaufanie. Była jak drapieżny ptak upatrujący swojej ofiary, ale Sam wiedział, że nie on jest celem, a jego choroba, zmartwienie, klątwa. I pomimo wtłaczanego braku zaufania do lekarzy, ta myśl w ogóle nie przyszła mu do głowy, że pani Bulstrode mogła by chcieć mu zaszkodzić. Przyświecał mu wyższy cel - bezpieczeństwo Nory i Mabel stanowiło teraz dla niego wartość ponad dawno przebrzmiałe uprzedzenia rodziców.

– Mmm... tak... tak w sumie to mam. – przyznał prostując się, bo przecież matka nienawidziła, kiedy się garbił, kiedy okazywał komukolwiek w tak oczywisty sposób uległość. Nie chodziło o dominacje, a o szacunek. Nawet w podartych ubraniach i z gałązkami we wlosach.

– Chciałbym wiedzieć czy mogę coś zrobić, żeby uchronić bliskich poza unikaniem konfliktów? Zmiana otoczenia bardzo mocno odcisnęła na mnie swoje piętno i łatwiej wpadam w emocje, boje się, że mogę komuś zrobić krzywdę, a nie chcę... nie chcę unikać ludzi i... mm.. przyjaciółka powiedziała mi, że jest ważne żeby rozmawiać a nie unikać konfrontacji, więc chciałbym nie bać się, że pnącza i trujące kwiaty staną się argumentem w dyskusji. Znowu. – odkaszlnął rumieniąc się na wspomnienie jeziornego incydentu, o którym też pewnie przyjdzie mu zaraz opowiedzieć podczas tego badania.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Florence Bulstrode (1836), Samuel McGonagall (1770)

Wiadomości w tym wątku
[16.08.72, wrzosowiska] Szukając granic magii - przez Florence Bulstrode - 07.05.2024, 09:45
RE: [16.08.72, wrzosowiska] Szukając granic magii - przez Samuel McGonagall - 08.05.2024, 11:34
RE: [16.08.72, wrzosowiska] Szukając granic magii - przez Florence Bulstrode - 08.05.2024, 12:25
RE: [16.08.72, wrzosowiska] Szukając granic magii - przez Samuel McGonagall - 12.05.2024, 17:59
RE: [16.08.72, wrzosowiska] Szukając granic magii - przez Florence Bulstrode - 13.05.2024, 17:25
RE: [16.08.72, wrzosowiska] Szukając granic magii - przez Samuel McGonagall - 15.05.2024, 19:27
RE: [16.08.72, wrzosowiska] Szukając granic magii - przez Florence Bulstrode - 17.05.2024, 14:42
RE: [16.08.72, wrzosowiska] Szukając granic magii - przez Samuel McGonagall - 22.05.2024, 23:28
RE: [16.08.72, wrzosowiska] Szukając granic magii - przez Florence Bulstrode - 23.05.2024, 15:24

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa