• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Little Hangleton Las Wisielców [23.06.1972, Las Wisielców] Zlecenie | Geraldine & Umbriel

[23.06.1972, Las Wisielców] Zlecenie | Geraldine & Umbriel
your new trauma
unbothered. moisturized. happy. on diagon alley, killing innocent people. focused. flourishing.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
szmalcownik
Ścigany przez prawo, lecz nie każdy czarodziej od razu skojarzy jego twarz. Błękit intrygująco pięknych oczu, tak jasny jak wiosenne niebo, zdaje się skrywać pod sobą coś innego - ciemność, jakiej nie da się uchwycić słowami. Jego postura, choć nie wykazuje nadmiernego umięśnienia, emanuje przekonaniem o własnej wyższości. Niezbyt wysoki (mierzy 175 centymetrów wzrostu), ale z pewnym nieuchwytnym urokiem, nosi ze sobą aurę tajemniczości, której źródło ukryte jest w zakamarkach przeżartej melancholią duszy. To, co sprawia, że spojrzenia przylgną do niego jak dźwięki do ciszy, to nie tylko atrakcyjność zewnętrzna, ale coś w nim, co przyciąga i odpycha jednocześnie. Nie jest stary, ale jego oblicze nosi na sobie wyraźny ciężar czasu.

Umbriel Degenhardt
12.05.2024, 23:14  ✶  
Nie, on mimo resztek chęci nie potrafił docenić tego miejsca. Piękno przyrody nie zachwycało go wcale - doszukiwał się czegoś w odorze i wrażeniach wizualnych związanych z widokiem gnijącego ciała, te jednak wydawały mu się ciekawe dopiero wtedy, kiedy wytrzepało się je z paprochów dzikości i ubrali w bardzo, bardzo ludzki kontekst kulturowy. Do uśmiechu Degenhardta brakowało w tym cierpienia. Zwierzęta nie cierpiały. Można było zadać im ból, to fakt, ale niczego nie potrafił przyrównać do cierpienia ludzkiego, do kompletnej utraty nadziei, do tego wspaniałego stanu, a jaki dało się wpędzić tylko kogoś, w kogo umysł dało się zaszczepić tak głęboki strach płynący z posiadania świadomości.

- Mam malowniczość tego miejsca w głębokim poważaniu - oznajmił więc, kompletnie niewzruszony ewentualną reakcją kobiety. Tak, należał do ludzi ułożonych, potrafiących wypowiadać się elokwentnie kiedy wymagała tego sytuacja, ale ta sytuacja nie wymagała od niego przyjmowania jednej z salonowych ról - postawił więc na grę w otwarte karty. Nie zbył jej jednak brakiem odpowiedzi, bo sam tego nie lubił. Nie rób drugiemu co tobie niemiłe, tak? Na nieszczęście jego ofiar, Degenhardt niezbyt przejmował się sposobem w jaki umrze, więc nie czuł się zobowiązany do powstrzymywania morderczych zapędów. - Doszły pannę słuchy... Cóż, może to wiatr do panny szeptał jakieś farmazony, bo mi powiedziano, że będzie tutaj czekać na mnie doinformowana specjalistka. - Zadrwił z tych niepotrzebnych, poetyckich określeń. Wyraz twarzy Szweda pozostał przy tym całkowicie niewzruszony. Czort jeden wiedział, czy miał być to żart, czy jednak obelga, a może po prostu Degenhardt był człowiekiem wyjątkowo niezręcznym - ciężko było wyczytać teraz coś z martwych oczu poza pustką. - Potrzebuję jedynie potwierdzenia, że sprzedawca nie zrobi mnie w chuja.

Mnie. Ale za nim stał też Louvain, na którym Yaxleyównie musiało zależeć nieco bardziej. Tuż obok niego stała natomiast jego psychopatia, dyszała mu nad ramieniem jak wściekły pies i dobitnie przypominała o tym, że takich ludzi jak Umbriel niekoniecznie chciało się mieć za wrogów.

- Ubliża pannie moja bezpośredniość? - Wulgarność, mógłby dodać. Nie dodał.

they should be
t e r r i f i e d
of me
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Geraldine Greengrass-Yaxley (1595), Umbriel Degenhardt (1117)

Wiadomości w tym wątku
[23.06.1972, Las Wisielców] Zlecenie | Geraldine & Umbriel - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 08.04.2024, 21:15
RE: [23.06.1972, Las Wisielców] Zlecenie | Geraldine & Umbriel - przez Umbriel Degenhardt - 20.04.2024, 20:46
RE: [23.06.1972, Las Wisielców] Zlecenie | Geraldine & Umbriel - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 21.04.2024, 00:35
RE: [23.06.1972, Las Wisielców] Zlecenie | Geraldine & Umbriel - przez Umbriel Degenhardt - 12.05.2024, 23:14
RE: [23.06.1972, Las Wisielców] Zlecenie | Geraldine & Umbriel - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 12.05.2024, 23:34
RE: [23.06.1972, Las Wisielców] Zlecenie | Geraldine & Umbriel - przez Umbriel Degenhardt - 14.05.2024, 19:36
RE: [23.06.1972, Las Wisielców] Zlecenie | Geraldine & Umbriel - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 15.05.2024, 00:00

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa