• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 11 Dalej »
[19.06.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka

[19.06.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
14.05.2024, 13:57  ✶  

- Jakie najście, moja droga mam ci wyliczyć ile razy ja w ten sposób nachodziłam ciebie? - Wolałaby nie, bo pewnie zgubiłaby rachubę po pierwszej dziesiątce, tak wiele razy zjawiała się u Bulstrode niespodziewanie. - Wejdź do środka, chodźmy do kuchni, nie będziemy tak stać, uważaj na psy, bo mogą chcieć się zbyt intensywnie witać. - Ostrzegła jeszcze przyjaciółkę, bo jej zwierzaki naprawdę lubiły towarzystwo człowieka, każdego więc traktowały bardzo natarczywie.

Spoglądała na Florence uważnie, gdy ta wspomniała o Thoranie. Mierzyła ją wzrokiem dosyć długo. Dlaczego pytała ją o brata bliźniaka? Jak w ogóle mogła nie pamiętać, że to jej brat. Ton, w którym o to zapytała nie był zbyt przyjemny, czuła, że znowu wywinął jakiś numer, powinna się tego spodziewać. - Flo, przecież to mój brat, bliźniak, jak mogłabym go nie znać. Dziwi mnie to, że ty go nie kojarzysz, myślałam, że was sobie przedstawiałam. - Na pewno było ku temu wiele okazji. Próbowała sobie przypomnieć bale, na których był z nią Thoran, ale nic w tej chwili nie przychodziło jej na myśl, miała w głowie czarną dziurę.

Mimo wszystko postanowiła udać się do kuchni, tam mogły na spokojnie porozmawiać. - Napijesz się czegoś. - Miała jeszcze jakieś maniery, chociaż czuła, że akurat to może zaczekać, szczególnie, kiedy Bulstrode zaczęła opowiadać sytuację, do której doszło.

- Jakie zamieszanie, co zrobił tym razem? Mam wrażenie, że Thoranowi odjebało zupełnie po Beltane, już wcześniej miewał różne odchyły, ale teraz jakby się to skumulowało. - Nadal wydawało jej się, że jest jej bratem, skąd inaczej wzięłyby się te wspomnienia. Miała oczywiście z tyłu głowy słowa ojca, czy Lestrange'a, ale jeszcze nie dochodziło do niej to, że tak naprawdę jej bliźniak mógł w ogóle nie istnieć.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Florence Bulstrode (2321), Geraldine Greengrass-Yaxley (2264)

Wiadomości w tym wątku
[19.06.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka - przez Florence Bulstrode - 05.05.2024, 14:31
RE: [19.08.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 13.05.2024, 19:33
RE: [19.08.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka - przez Florence Bulstrode - 14.05.2024, 07:36
RE: [19.06.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 14.05.2024, 13:57
RE: [19.06.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka - przez Florence Bulstrode - 14.05.2024, 17:38
RE: [19.06.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 14.05.2024, 19:18
RE: [19.06.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka - przez Florence Bulstrode - 14.05.2024, 19:29
RE: [19.06.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 14.05.2024, 20:29
RE: [19.06.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka - przez Florence Bulstrode - 14.05.2024, 20:53
RE: [19.06.1972, wieczór] Doppelganger| Geraldine, ty nie masz bliźniaka - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 14.05.2024, 21:33

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa