• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wyspy Brytyjskie Walia Snowdonia [20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo

[20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
16.05.2024, 14:22  ✶  

Widziała, jak Florence się w nią wpatruje, nie była głupia, zdawała sobie sprawę z tego, że to wszystko dotyczyło jej, jej bezpieczeństwa. Nie miała jednak pojęcia jeszcze, jak powinna postępować, jak się zachowywać, co z tym zrobić, właściwie to przecież niczego się nie dowiedziała, znaczy dość istotna była ta informacja, że coś się jej może stać.

- Nie mogę zostawać u rodziców? - Zawsze wydawało jej się, że jest to najbezpieczniejsze miejsce na świecie, w końcu gdzie mogło być bezpieczniej, niż w domu pełnym łowców potworów?

- Ten dom to twierdza Florence. - Przynajmniej tak się jej wydawało do tej pory, bo przecież ten koszmar nie wziął się zniknąd. - Thoran też mnie w tym zapewniał, że nic nie jest w stanie się tutaj dostać. - Może chciał ją oszukać, może te zapewnienia nie wzięły się znikąd, miały jakiś większy cel.

Zbladła. Słowa wypowiedziane przez Bulstrode nie były łatwe do przyjęcia, jak pogodzić się z tym, że coś chciało cię zabić? Szczególnie, że nie do końca wiedziała, co to jest i dlaczego w ogóle się nią interesuje. - Nie jest to pierwsza istota, która chce mojej śmierci. - Próbowała podejść do tego lekko, chociaż nigdy jeszcze nie musiała mierzyć się z czyms takim. Walczyła z błotoryjami, mantykorami i innymi strasznymi stworzeniami, ale takiego przeciwnika jeszcze nie miała.

- Będę miała to na uwadze. - Powinna sprawdzić Thorana, bo zdecydowanie miał z tym coś wspólnego, tyle, że jeszcze nie wiedziała, co takiego. Zbyt dużo było w tym niejasności.

- Tylko dlaczego ja? Dlaczego to chce mnie zeżreć, nie byłam w limbo, nie mieszam się w ten śmieszny konflikt czarodziejów, dlaczego kurwa mać, to coś chce mnie zjeść na obiad? - Nie sądziła, że przyjaciółka da jej odpowiedź akurat na to pytanie, ale musiała to z siebie wyrzucić, musiała się z kimś podzielić swoimi myślami.

- Pierdolony Voldemort i jego nadużywanie magii. - Uważała, że istniały siły, z których czarodzieje nie powinni korzystać, a ten debil, Czarny Dzban w ogóle tego nie rozumiał, tak bardzo pragnął władzy, nie miała pewności, że to przez niego się to wszystko wydarzyło, ale kto mógł to wiedzieć? Dobrze było znaleźć winnego.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Florence Bulstrode (1993), Geraldine Greengrass-Yaxley (2178)

Wiadomości w tym wątku
[20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 14.05.2024, 23:14
RE: [20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo - przez Florence Bulstrode - 15.05.2024, 06:42
RE: [20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 15.05.2024, 09:52
RE: [20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo - przez Florence Bulstrode - 15.05.2024, 10:49
RE: [20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 15.05.2024, 11:43
RE: [20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo - przez Florence Bulstrode - 15.05.2024, 15:24
RE: [20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 15.05.2024, 19:16
RE: [20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo - przez Florence Bulstrode - 16.05.2024, 12:44
RE: [20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 16.05.2024, 14:22
RE: [20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo - przez Florence Bulstrode - 16.05.2024, 20:04
RE: [20.06.1972] najciemniej pod latarnią | Ger & Flo - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 17.05.2024, 09:53

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa