• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Zakamarki Duszy Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić

Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
25.05.2024, 21:32  ✶  

O dzieciństwie naszych postaci

Post z tego tematu będzie można zalinkować na profilu (albo na przykład w rzucie oka), żeby dać współgraczom lepszy obraz naszych bohaterów. Przy okazji zadane tutaj pytania mogą okazać się inspirujące i pomogą nam zbudować ciekawszą, spójniejszą osobę. Pytania pomocnicze przygotowałam samodzielnie. Jeżeli ktoś ma pomysły na nowe, podeślijcie mi je drogą prywatnej wiadomości. Zachęcam do skorzystania z nich, jeżeli będą w jakiś sposób pomocne, ale zaznaczam, że ten temat nie ma obligatoryjnego wzoru. Możecie zapełnić go treścią w taki sposób, w jaki chcecie. Przypominam też o opcji dodania do postów filmików, zdjęć z różnych serwisów. Za wypełnienie można otrzymać odznakę Zakamarki Duszy. Pamiętajcie, że za opis czasów szkolnych możecie otrzymać odznakę Pociąg do Hogwartu.

Pytania pomocnicze

• Jak dobrze postać pamięta swoje dzieciństwo?
  • Zapytana o to, postać uznałaby, że wspomina swoje dzieciństwo generalnie dobrze, czy generalnie źle?
  • Czy często wspomina okres swojego dzieciństwa?
  • Jakie były najważniejsze osoby w dzieciństwie postaci?
  • Z kim mieszkała?
  • Czy była zmuszona do reagowania na gwałtowne zmiany (przeprowadzki, rozwody rodziców, śmierć bliskich...)?
  • Jakie były jej relacje z rodzicami?
  • Jakie relacje z rodzicami ma teraz?
  • W jaki sposób te relacje ukształtowały ją jako człowieka?
  • Jakie mechanizmy obronne postać nabyła w okresie dzieciństwa i dlaczego?
  • Czy postać miała dużo przyjaciół?
  • Z kim się bawiła? A może wolała  bawić się sama?
  • Miała ulubione miejsca do spędzania czasu?
  • Miała ulubione zabawy?
  • Co lubiła jeść?
  • Posiadała jakieś zwierzątka? Co się z nimi stało?
  • Jakie jest najwcześniejsze wspomnienie postaci?
  • Czy rodzina postaci była zamożna, przeciętnie sytuowana, czy może biedna?
  • Jakie były największe trudności, z jakimi postać musiała się zmierzyć w dzieciństwie?
  • Czy postać miała jakiekolwiek traumy z dzieciństwa?
  • Jakie były ulubione książki, filmy lub bajki postaci jako dziecka?
  • Czy postać miała w dzieciństwie jakieś hobby lub pasje? Czy kontynuuje je nadal?
  • Czy postać miała jakieś szczególne osiągnięcia w dzieciństwie?
  • Jak postać reagowała na autorytety, jak rodzice, nauczyciele?
  • Czy postać była kiedykolwiek zastraszana lub prześladowana?
  • Jakie były marzenia postaci dotyczące przyszłości, kiedy była dzieckiem?
  • Jakie były największe lęki i obawy postaci w dzieciństwie?
  • Czy postać miała swojego najlepszego przyjaciela w dzieciństwie? Jakie były ich relacje?
  • Jak postać spędzała swoje urodziny?
  • Kiedy pierwszy raz spróbowała różnych używek? Ciągnęło ją do nich?
  • Czy postać miała kiedykolwiek pierwszą dziecięcą miłość?
  • Czy postać miała jakieś obowiązki domowe jako dziecko?
  • Czy postać musiała pomagać rodzicom w pracy lub w gospodarstwie domowym?
  • Jakie były relacje postaci z sąsiadami i innymi dziećmi w okolicy?
  • Czy postać miała w dzieciństwie jakieś nietypowe doświadczenia lub przygody?
  • Jakie były najszczęśliwsze chwile w dzieciństwie postaci?
  • Jakie były najgorsze chwile w dzieciństwie postaci?
  • Czy postać brała udział w zajęciach pozalekcyjnych, jak sport, muzyka, sztuka?
  • Jaki styl przywiązania wykształciła postać jako dziecko?
  • Czy są jakieś sytuacje, których głęboko żałuje?
  • Spogląda w przeszłość z nostalgią?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Eutierria - 25.05.2024, 21:32
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Neil Enfer - 28.05.2024, 21:49
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Rodolphus Lestrange - 26.09.2024, 20:01
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Anthony Shafiq - 30.09.2024, 10:13
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Isaac Bagshot - 24.11.2024, 19:06
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Hannibal Selwyn - 02.06.2025, 13:40
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Lazarus Lovegood - 16.09.2025, 23:30
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Lorien Mulciber - 26.02.2026, 14:57
RE: Mamo dlaczego nie chcesz mnie przytulić - przez Henry Lockhart - 12.03.2026, 21:29

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa