• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 9 Dalej »
[2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria

[2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
26.05.2024, 22:00  ✶  

Victorii ewidentnie udzieliło się Saurielowanie albo chciała swoim ubiorem wyrazić współczucie dla zębów Stanleya. Prawdziwie złota kobieta, która potrafiła zrozumieć innego człowieka i jego problemy - zarówno te przyrodnicze jak i z uzębieniem!

Ładnie sobie tutaj pomieszkiwała. Miała bardzo dużo kwiatów i roślin, które Borgin oczywiście rozpoznawał - to była wersja wydarzeń dla niewtajemniczonych w jego tajemną sztukę niewiedzy przyrodniczej. Tutaj po lewo, dla przykładu był kwiatek, a tutaj z prawej była roślinka... zielona. Psinka czy tam psianka też nie zrobiły na nim wrażenia, ponieważ po prostu ich nie rozpoznał. Dla niego to był tylko i aż "badyl". Dużo miało tutaj tego wszystkiego. Jak ona je rozpoznawała?

Lestrange miała fajną puchatą kilkę - to mógł jej przyznać bez bicia. Zaraz. Chwila. A to drugie równie puchate? Drugi kot? No proszę, a podobno oni z Rookwoodem to nic tam nie tego... to była oczywiście bardzo pokrętna logika, ponieważ Sauriel był nazywany Czarnym Kotem, a teraz były małe kociaki i... mniejsza o to, bo chyba by go zabiła gdyby powiedział te słowa na głos.

- Ale masz dużo puchatych kulek - skomentował, klękając przy zainteresowanym gościu. Powoli - jak do Sauriela - wyciągnął dłoń, aby go nie spłoszyć i dać się powąchać. Niestety nie miał żadnego smaczka, aby jegomościa poczęstować, a szkoda!

- Ummm... - podniósł wzrok w kierunku Victorii - Może być szklanka wody - odparł, wzruszając ramionami. Nie chciał wykorzystać nad wymiar gościnności Lestrange. Wiadome jednak było, że Stanley, nie wielbłąd, napić się musiał i raczej nie rozchodziło się tutaj o tą całą wodę, a raczej co innego.

Kiedy tak przyglądał się małemu kociakowi, a w międzyczasie przysłuchiwał się słowom niedoszłej pani Rookwood, zrozumiał komizm ten sytuacji. Auror z doświadczeniem rozmawiał jakby nigdy nic z człowiekiem, który był przez Ministerstwo poszukiwany, ot taki zbieg okoliczności. Te ogórki to chyba rzeczywiście łączyły ludzi, a nie dzieliły.

- Cóż... Od czego by tu zacząć? - zamyślił się na krótką chwilę, chociaż tak naprawdę nie potrzebował tego robić, wszak wszystko dobrze pamiętał - Kojarzysz Geraldine? Moja kuzynka. Ma brata bliźniaka Thorana, który ma dosyć nierówno pod sufitem... - nakreślał powoli sytuację, zaczynając od winowajcy tego wszystkiego - Powiedzmy, że mamy trochę na pieńku i wielmożny Thoran chciał odpłacić swoje winy... A jak mu poszło? Widzisz sama - odchrząknął - Spotkaliśmy się na piwie, aby porozmawiać i w zasadzie chciałem już iść. Zaoferował jednak fajkę, a ja się zgodziłem. To był niestety cholerny błąd. Te jego fajury były jakieś dziwne i zrobiły właśnie o to - dodał, robiąc wyszczerz zębów, aby następnie wskazać na nie dłonią - Próbowałem się tego pozbyć jakimiś eliksirami czy maściami dostępnymi od ręki i nic. Zaawansowana magia, którą można rozpraszać różne rzeczy też nie pomogła... - pokręcił przecząco głową - Więc nie pozostało mi nic innego jak skontaktować się z kimś, kto potrafi coś więcej w tą całą eliksirologię czy jak Wy to tam nazywacie. Da się coś z tym zrobić? To nie może być jakiś nieuleczalny przypadek. Nie ma takiej opcji - westchnął, bo co innego mu pozostało w tej chwili?

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Stanley Andrew Borgin (6528), Victoria Lestrange (5589)

Wiadomości w tym wątku
[2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 25.05.2024, 23:54
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 26.05.2024, 10:57
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 26.05.2024, 22:00
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 27.05.2024, 00:20
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 29.05.2024, 00:09
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 01.06.2024, 00:23
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 08.06.2024, 19:51
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 10.06.2024, 21:03
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 11.06.2024, 21:36
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 15.06.2024, 18:23
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 30.06.2024, 19:59
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 06.07.2024, 16:35
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 23.07.2024, 21:40
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 25.07.2024, 22:53
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 30.07.2024, 21:27
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 13.08.2024, 13:31
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 24.08.2024, 21:33
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Victoria Lestrange - 01.09.2024, 18:57
RE: [2.08.1972] Doppelganger, czyli Thoran jak ja cię kurwa nienawidzę | Stan & Victoria - przez Stanley Andrew Borgin - 16.12.2024, 22:30

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa