• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Lake District [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick

[10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick
Obserwator
Nie możesz winić lustra za to, że odbicie ci się nie podoba.
krew
genetyka
zawód
Patrick ma ciemne włosy i ciemne oczy. Najczęściej na jego twarzy gości trzydniowy zarost. Jest wysoki, ale nie przesadnie (ok. 185 cm), raczej wysportowany. To ten typ, który rzadko można zobaczyć w garniturze, bo woli ubrania wygodne, które nie krępują jego ruchów. A poza tym garnitury wyróżniają się w tłumie a on lubi się z nim stapiać. Dużo się rusza. Chociaż w towarzystwie potrafi sporo mówić i często żartować, zdaje się, że równie dobrze odnajduje się w swoim własnym towarzystwie. Często można go zobaczyć szkicującego coś namiętnie. Wieczorami można go czasem spotkać w barach. Zawsze wtedy siedzi gdzieś w rogu.

Patrick Steward
27.05.2024, 21:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.05.2024, 21:42 przez Patrick Steward.)  
Patrick kiwnął głową. Spacer, bo nie przyznałby się sam przed sobą, że na swój sposób próbował uciec od Brenny Longbottom i jej czujnego wzroku. Lepiej było wmawiać sobie, że tylko szukał śladów, że chciał znaleźć źródło czerni i zlikwidować je. Koniecznie bez brygadzistki za plecami. Tak było prościej.
- Woda jest czarna? – podniósł wzrok na Atreusa, zastanawiając się, czy oznaczało to, że była źródłem czerni, czy że czerń wygrała starcie w jeziorze i dlatego to stało się czarne. Co to właściwie oznaczało?
Steward wskazał Bulstrodeowi ścieżkę prowadzącą do lasu – wcześniej, pewnie to wyglądało trochę paranoicznie, ale jeszcze raz sprawdził czy gdzieś za jego plecami nie zmaterializowała się Brenna, na szczęście jej nie było – a potem ruszył w stronę pierwszych drzew.
- Mniej więcej. Raczej skupiłem się na Ośrodku. Tonie w fiolecie. Czerń tu jest słaba, niby niegroźna, ale faktycznie przyobleka niektórych przebywających tutaj – mnie obleka czerń, dodał w myślach. – Więc ta słabość jest pozorna.
Ściółka chrzęściła im pod butami, gdy weszli na ścieżkę. Patrick wyciągnął różdżkę i wyszeptał lumos, oświetlając ścieżkę i kilka najbliższych drzew. Jak na porę roku te pozostawały bujne i zielone. Korony wysokich drzew trzeszczały, dając nieprzyjemne uczucie bycia obserwowanym.
- Jeśli moja teoria jest prawidłowa – ale wciąż jest tylko teorią – to fiolet był tutaj pierwszy a dopiero później pojawiła się czerń. Może to ona jest odpowiedzialna za to, co przez ostatnie lata zaczęło się tutaj dziać? – zasugerował. Wszystko przez to, jak odbierał obie barwy. Jedna chroniła, druga niszczyła. Gdyby czerń była pierwsza, Ośrodek Windermere i okolice byłby ziemią jałową i nieurodzajną. – Nie mam tylko pojęcia, co jest jej źródłem. Spróbuję z aurowidzeniem. Skoro to miejsce raz ujawniło swoje barwy to może zrobi to jeszcze raz. – A wtedy postaram się przy okazji wyłowić czarne nici. – A jeśli mi się nie uda, może ty będziesz miał więcej szczęścia.

Odkryj wiadomość pozafabularną
Percepcja, próba wykorzystania genetyki i umiejętności rodzinnej
Rzut PO 1d100 - 10
Akcja nieudana

Rzut PO 1d100 - 6
Akcja nieudana

Przystanął, próbując wymusić działanie aurowidzenia, ale mu się to nie udało. Las milczał. Patrick nie zobaczył ani fioletu, ani czerni. Pokręcił głową.
- Może będziesz miał więcej szczęścia - zasugerował, przyznając się do porażki.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Atreus Bulstrode (3533), Patrick Steward (4356)

Wiadomości w tym wątku
[10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Patrick Steward - 26.05.2024, 22:41
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Atreus Bulstrode - 27.05.2024, 17:43
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Patrick Steward - 27.05.2024, 21:38
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Atreus Bulstrode - 27.05.2024, 22:13
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Patrick Steward - 29.05.2024, 01:52
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Atreus Bulstrode - 29.05.2024, 03:00
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Patrick Steward - 03.06.2024, 02:40
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Atreus Bulstrode - 03.06.2024, 23:18
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Patrick Steward - 04.06.2024, 00:58
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Atreus Bulstrode - 04.06.2024, 01:49
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Patrick Steward - 06.06.2024, 21:31
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Atreus Bulstrode - 07.06.2024, 01:39
RE: [10.08.72] Szaleństwo Windermere. Nie było nas, był las - Atreus/Patrick - przez Patrick Steward - 12.06.2024, 00:54

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa