• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu Biały Wiwern [15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus

[15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
29.05.2024, 09:47  ✶  

Siedzenie w barze i niepicie Ger sama traktowała jako poniekąd podejrzane, może nie ufała do końca tym, którzy nie mieli w zwyczaju spożywać napojów wyskokowych. Sama za kołnierz nie wylewała i raczyła się najróżniejszymi trunkami, wizyta w pubie poniekąd od niej tego wymagała, było to też niezłe usprawiedliwienie na jej ostatnie ciągoty do alkoholu, bo przecież jak to? Być w pubie i nie wypić piwa, no to się nie łączy.

Och, słowa Peregrinusa były potwierdzeniem tezy, którą badała ostatnimi czasy. Ukraść magicznie jego tożsamość. Tak, myślała o tym, tak miała dowody na to, że dokładnie tak było, tylko, czy powinna mówić o tym Peregrinusowi? Wolałaby uniknąć plotek, i tak szeptali wiele nieprzyjaznych słów o jej rodzinie. O niestabilności jej ojca, który po wypadku trochę dziwnie się zachowywał, ale nie na tyle dziwnie, żeby przeszkadzało im to w funkcjonowaniu, przywykła do tego. Bała się jednak, że teraz i ona byłaby wzięta za psychiczną. Mieliby podstawy, żeby twierdzić, że to rodzinne, a wtedy Yaxleyowie mogliby na tym ucierpieć. Dla Geraldine rodzina była największą wartością, musiała dbać o to, jak inni ich widzieli. - Myślałam o tym i mogę ci powiedzieć, że pracuję nad problemem. - Była to chyba wystarczająca odpowiedź? Niezbyt konkretna, a jednak uspokajająca.

- Nie wiem po co by mu była korespondencja Dolohova. - Nie, żeby wątpiła w to, że ta bestia mogła ukraść właśnie listy, tylko szukała w tym zajściu jakiegoś celu i niestety patrzyła, ale nie widziała. Nie miała pojęcia, co takiego mogło być w listach Vakela, że mógł tego potrzebować, mogła? W końcu Crow mówił, że to samica, tyle, że wybrała męskie ciało.

Gerry nie wyglądała, jakby słowa Peregrinusa mocno nią wstrząsneły, najwyraźniej wiedziała, że coś się dzieje. Nie mógł być pierwszą osobą, której Thoran coś zrobił. - Nie wiem, czy uda mi się odzyskać te listy, nie mam pewności, czy mój brat będzie miał chęć ze mną współpracować, bo ostatnio jest dosyć nerwowy. - Nie mogła mu zapewnić, że Dolohov dostanie korespondencję z powrotem.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Geraldine Greengrass-Yaxley (2102), Peregrinus Trelawney (1627)

Wiadomości w tym wątku
[15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 14.05.2024, 23:33
RE: [15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus - przez Peregrinus Trelawney - 18.05.2024, 18:48
RE: [15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 18.05.2024, 21:06
RE: [15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus - przez Peregrinus Trelawney - 28.05.2024, 21:27
RE: [15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 29.05.2024, 09:47
RE: [15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus - przez Peregrinus Trelawney - 06.06.2024, 23:22
RE: [15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 08.06.2024, 15:27
RE: [15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus - przez Peregrinus Trelawney - 26.06.2024, 21:55
RE: [15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 27.06.2024, 12:43
RE: [15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus - przez Peregrinus Trelawney - 27.06.2024, 16:49
RE: [15.07.1972] saturday fever | Geraldine & Peregrinus - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 01.07.2024, 10:44

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa