01.06.2024, 00:17 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2024, 00:18 przez Imogen Rookwood.)
Obok muzyki z Isaacem, potem szukam męża
Zniknięcie kelnera zbiło ją nieco z tropu, ale uznała, że być może był potrzebny w innej części posiadłości - jeśli dobrze pamiętała, za jakiś czas miały zostać zaserwowane lody. Albo tort? Nie, chyba nie. Kiedy wtrącała się pomagała przy organizacji wesela, w jej dłonie wpadł plan wydawania posiłków - tort zapewne pojawi się po zmroku, by wbite w niego świeczki wyglądały efektowniej. W każdym razie, szybko wyrzuciła z głowy obraz (nie)znajomego kelnera i skupiła się na swoim rozmówcy, mrużąc przy tym przebiegle swoje syrenie oczy.
— Ach... Dziękuję, to miłe z twojej strony — odpowiedziała z fałszywą skromnością, ledwo powstrzymując się przed rzuceniem wiem przecież — Ale to mojej bratowej powinieneś dzisiaj słodzić!
Żartowałam. Mów mi, że jestem najpiękniejsza, najmądrzejsza i najwspanialsza ze wszystkich kobiet. Właściwie, to mógłbyś mnie objąć w talii i porwać na parkiet, aby mój mąż zrobił się zazdrosny. Zasłużył na to, wiesz? Przyznał mi się, że chciał mnie zdradzić. Zatrzepotała rzęsami kokieteryjnie i skróciła dzielący ich dystans, pochylając się przy tym lekko do przodu, by wyeksponować dekolt.
— To dobrze — pokiwała głową, a potem spojrzała na zamieszanie na parkiecie za plecami dziennikarza. Wyglądało na to, że Bulstrode i Rosier poróżnili się o kobietę i poczuła piekącą zazdrość o to, że to nie ona jest na jej miejscu. Zaraz potem przeniosła pytające spojrzenie Isaaca. Nie przyszedł tu dla sensacji, tak? Teraz miał idealną okazję ku temu, by udowodnić prawdziwość swoich słów.
— Zrób mi zdjęcie. Mam na sobie sukienkę wartą wypłatę całej dzisiejszej obsługi — poprosiła, po czym wyjęła jedną z róż z pobliskiej kwiatowej kompozycji i zapozowała z nią. Po części dla zaspokojenia swojego ego, ale poza tym przyświecał jej szczytny cel - chciała odwrócić uwagę Bagshota od bójki, z której relacja mogłaby stanowić nie lada smaczek dla czytelników Czarownicy...
Jesteś lojalny swoim wzniosłym ideom, czy chcesz zarobić?, pytało jej spojrzenie. A potem rozejrzała się w poszukiwaniu Augustusa - powinien zobaczyć, co tutaj się dzieje, poczynając od tego, jak pozuje do zdjęć innemu mężczyźnie.
![[Obrazek: 55rG7le.png]](https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=55rG7le.png)
please, dance with me in the dark