01.06.2024, 21:18 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2024, 21:53 przez Florence Bulstrode.)
Pytanie o umkę rodową Bulstrodów - przekładnie, nasunęło mi się, jak ostatnio robiliśmy opis rodu
.
Wg opisów lokalizacji to zaawansowane zabezpieczenie, które można zakładać od 3 poziomu lokacji (zaawansowane zabezpieczenie). Czy to jedyna możliwość wykorzystania tej umiejętności? Pytam, bo w sumie lokację można rozbudowywać raz na kwartał, kosztuje to dużo (bo cena rozbudowy + połowa początkowej, w przypadku najtańszej lokacji bez ulepszeń żadnych to by było 1900 PD na samą rozbudowę, tyle PD w ponad 1,5 roku zebrała garstka postaci, licząc all zdobytych włącznie ze startowym tysiakiem), kwartały trwają dość długo, więc ten poziom 3 nie pojawi się raczej szybko, skoro w tej chwili najwyższy poziom to 1 - i zaczęłam się zastanawiać, czy postać może sobie fabularnie założyć takie zabezpieczenie nie wiem, np. na kufer swój albo locki rodowe, czy to trochę martwa przewaga, która martwą pozostanie, póki nie pojawią się 3 poziomy locek?
.Wg opisów lokalizacji to zaawansowane zabezpieczenie, które można zakładać od 3 poziomu lokacji (zaawansowane zabezpieczenie). Czy to jedyna możliwość wykorzystania tej umiejętności? Pytam, bo w sumie lokację można rozbudowywać raz na kwartał, kosztuje to dużo (bo cena rozbudowy + połowa początkowej, w przypadku najtańszej lokacji bez ulepszeń żadnych to by było 1900 PD na samą rozbudowę, tyle PD w ponad 1,5 roku zebrała garstka postaci, licząc all zdobytych włącznie ze startowym tysiakiem), kwartały trwają dość długo, więc ten poziom 3 nie pojawi się raczej szybko, skoro w tej chwili najwyższy poziom to 1 - i zaczęłam się zastanawiać, czy postać może sobie fabularnie założyć takie zabezpieczenie nie wiem, np. na kufer swój albo locki rodowe, czy to trochę martwa przewaga, która martwą pozostanie, póki nie pojawią się 3 poziomy locek?