• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9
[5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory

[5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
31.12.2022, 00:33  ✶  

Norka nikogo nie namawiała, aby próbował jej wypieków, rozumiała, że ktoś może nie mieć ochoty w danej chwili sięgać po słodycze. Jeśli być szczerym to panna Figg należała do tych osób, które same jakoś specjalnie nie przepadały za słodkim smakiem. Zdarzało jej się sięgać po słodycze, ale zazwyczaj był to moment, w którym była zdenerwowana i zajadała te uczucie. Także zdawała sobie sprawę, że nie jest jedyna i na pewno są też osoby, jak ona.

- Jak Pan sobie życzy, jakby coś proszę wołać, gdyby naszła ochota na coś więcej.- Zdarzało jej się znikać na zapleczu, w końcu musiała również dopilnować kuchni, wolała więc uprzedzić mężczyznę, że jakby coś po prostu zawołał. Mógł nie wiedzieć o tym, że Figg zajmuje się tu dosłownie wszystkim, a wolałaby aby zbyt długo nie czekał. Jeszcze by się zraził i tu więcej nie przyszedł, a nie o to w końcu jej chodziło.

Norka zrobiła sobie wielki kubek herbaty i usiadła na krześle przy ladzie. Dmuchała na gorący napój, aby go nieco ostudzić. Upiła powoli łyk napoju. - To podobnie do mnie, chociaż myślałam, że może trochę się zmienił, jak widać jednak na załączonym obrazku nie do końca miałam rację. - Figg nie przestawała obserwować muzyka, który nadal próbował jakoś przygotować się do występu. Miała nadzieję, że dalsza część pójdzie gładko. Oby się nie przeliczyła. Może powinna jednak zainwestować w kogoś bardziej profesjonalnego, albo nie zapraszać tu nikogo więcej poza Saurielem - w jego przypadku wiedziała, że potrafi wszystkim się zająć bez rozwalania połowy cukierni.

- Może i nie opuści, ale czy ktoś będzie na niego czekał do tych godzin nocnych? - Podzieliła się swoimi wątpliwościami. Szczerze w to wątpiła, Jack chyba nie cieszył się zbyt ogromną publicznością. - Nie byliśmy sobie specjalnie bliscy, spotykaliśmy się na korytarzach Hogwartu, gdy byliśmy dziećmi, jakoś tak wyszło, że kiedyś mu pomogłam, opowiadał o tym, jak to świetnie gra. Nigdy nie było mi dane tego zobaczyć, widzę jednak, że w tej dziedzinie jest równie niezdarny, co we wszystkich pozostałych. - Powinna się była tego spodziewać i brać raczej z przymrużeniem oka opowieści Jacka o tym, jaki to z niego nie jest wspaniały muzyk. - Skoro już tak sobie gawędzimy o naszym wspólnym znajomym, to - wyciągnęła rękę zza lady, musiała się dość mocno wychylić, aby dosięgnąć - Jestem Nora, Figg... - Postanowiła się przedstawić.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Nora Figg (2144), Salem (197), Theon Travers (2548)

Wiadomości w tym wątku
[5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Theon Travers - 26.12.2022, 21:41
RE: [5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Nora Figg - 27.12.2022, 13:32
RE: [5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Theon Travers - 27.12.2022, 14:39
RE: [5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Nora Figg - 27.12.2022, 15:00
RE: [5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Theon Travers - 28.12.2022, 20:40
RE: [5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Nora Figg - 31.12.2022, 00:33
RE: [5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Theon Travers - 03.01.2023, 19:58
RE: [5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Nora Figg - 06.01.2023, 23:37
RE: [5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Theon Travers - 08.01.2023, 13:35
RE: [5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Salem - 08.01.2023, 20:50
RE: [5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Nora Figg - 09.01.2023, 13:49
RE: [5 kwietnia 1972] Theon & Nora, Nora Nory - przez Theon Travers - 15.01.2023, 00:54

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa