• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[06.06.1972] Like an open book

[06.06.1972] Like an open book
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
06.06.2024, 21:56  ✶  
Im więcej Lorraine wyrzucała z siebie żali, tym bardziej nie mógł jej słuchać. Drażniło go to, tym bardziej że jej słowa ocierały się o prawdę, ale w ten niechlujny, nieuważny sposób. Nie wybrzmiewały w pełni, a najważniejsze elementy umykały gdzieś, przez co nie dało się z nich stworzyć pełnego obrazu. W głowie ze znużeniem wręcz pytał cały czas sam siebie gdzie popełnił błąd. Który moment w ich życiu sprawił, że aż tak zaczęła zachłystywać się wszystkim, co chciała uroić sobie w głowie. Bo przecież nie był w stanie uwierzyć, że zrobiła to przypadkowo; dla niego wręcz z rozmysłem musiała karmić siebie kłamstwami, póki nie wydały się jej prawdą. Pewnie gdyby była w stanie wypunktować go w odpowiedni sposób, wreszcie oddałby się całkowicie złości, ale zamiast tego był tylko rozczarowany.

I z tym rozczarowaniem patrzył teraz na nią.

Jedyne czego teraz tak naprawdę potrzebował to chociaż trochę cierpliwości. Ale kiedy tylko postawił jej granicę, a potem od niej odsunął kiedy zrobiła kolejny krok do przodu, słusznie wzburzony, ona uderzyła w pretensjonalne tony. Przyszedł tutaj z całkiem szczerymi intencjami, z pół uchylonymi drzwiami do prawdy która kryła się za nimi, ale ona nie była w stanie czekać. Uderzyła w nie niczym fala, zamiast otworzyć je szerzej to zamykając gwałtownie. A podobno tak zależało jej zawsze na tym żeby być delikatną.

Dla niej najwyższą formą poświęcenia najwyraźniej było oddanie za kogoś życia, ale on szafował swoim co chwila. Ryzykował je w pracy i był gotowy oddać je jeśli tylko zmusiłaby go do tego sytuacja. Życie było tanie.
- Kiedy niby tego od ciebie zacząłem wymagać? To twoje życie i robisz z nim co chcesz, nie oczekuję od ciebie że będziesz nim dla mnie ryzykować. Nie potrzebuję tego. Nigdy nie potrzebowałem przychodzić do ciebie tylko dlatego, żebyś wpełzła mi do głowy i wzięła co chcesz. Nigdy nie przychodziłem tutaj tylko dlatego, żebyś w zamian powiedziała mi co tam ostatnio słychać w tych zaszczanych zaułkach. Tak to widziałaś od samego początku? Tym to dla ciebie było? A teraz próbujesz mi wmówić, że to moja wina? - zapytał, kręcąc głową w niedowierzaniu.

- Mężczyzna którego pokochałaś? Kiedy on użyłby jakichkolwiek słów żeby powiedzieć co czuje? Czy ty faktycznie kiedykolwiek ze mną byłaś, skoro mówisz takie rzeczy? -  Czy może zbyt zajęta byłaś włażeniem do łóżka Otto, że zaczęło ci się mylić kto jest kim? - Czy może żyłaś tylko w swojej głowie, tak samo jak żyjesz teraz w głowach innych?

- Nie masz pojęcia jak to było znaleźć się w Limbo i z niego wyjść. Jak to było się obudzić ze świadomością, że powinienem nie żyć. Mówisz, jakby cię to obchodziło, ale czy tak rzeczywiście było? Jeśli próba poukładania sobie tego wszystkie w głowie zanim zrzuciłem to na kogokolwiek innego to dla ciebie bycie okrutnym - dobrze, niech będzie że jestem okrutny - machnął lekko ręką, sygnalizując że nie ma nic więcej do powiedzenia w tym temacie. Wyminął ją bez dalszych słów i wyszedł, zamykając za sobą drzwi.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Atreus Bulstrode (4612), Lorraine Malfoy (8875)

Wiadomości w tym wątku
[06.06.1972] Like an open book - przez Atreus Bulstrode - 31.03.2024, 01:11
RE: [06.06.1972] Like an open book - przez Lorraine Malfoy - 06.04.2024, 17:29
RE: [06.06.1972] Like an open book - przez Atreus Bulstrode - 24.04.2024, 01:08
RE: [06.06.1972] Like an open book - przez Lorraine Malfoy - 20.05.2024, 23:04
RE: [06.06.1972] Like an open book - przez Atreus Bulstrode - 05.06.2024, 00:42
RE: [06.06.1972] Like an open book - przez Lorraine Malfoy - 05.06.2024, 18:09
RE: [06.06.1972] Like an open book - przez Atreus Bulstrode - 06.06.2024, 01:05
RE: [06.06.1972] Like an open book - przez Lorraine Malfoy - 06.06.2024, 10:29
RE: [06.06.1972] Like an open book - przez Atreus Bulstrode - 06.06.2024, 21:56
RE: [06.06.1972] Like an open book - przez Lorraine Malfoy - 09.06.2024, 14:38

• Pokaż wersję do druku