10.06.2024, 18:39 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.06.2024, 14:24 przez Mirabella Plunkett.)
08.07.1972
Londyn
Szanowny Arcykapłanie,Londyn
Kwestie które mnie interesują, oscylują głównie wokół różnic co do sposobu w jaki ja i moi współpracownicy wróciliśmy do pełni świadomości. Według tego co ustaliliśmy do tej pory, jesteśmy zdania że reszta pracowników Ministerstwa, która trafiła do Limbo otrzymała w nim energię pochodzącą od ważnych dla nich osób, które już dawno opuściły ziemski padół. Właśnie dzięki temu udało im się obudzić tak szybko. Jestem w pełni świadomy, że to czego dokonała Arcykapłanka kiedy byłem nieprzytomny ocaliło mi życie, jednak chciałbym poznać szczegóły rytuału, który został odprawiony bym wrócił do świata żywych. Kluczowe są tu dla nas do ustalenia wszelkie ewentualne różnice, ale także punkty wspólne.
Inną kwestią, którą pragnąłbym poruszyć, są możliwości odtworzenia pierwotnego źródła energii. Nie mamy wątpliwości, że w tym momencie funkcjonujemy najprawdopodobniej na pożyczonym czasie i jeśli byłby Arcykapłan zdolny udzielić mi w tej kwestii wskazówek, byłbym niezmiernie wdzięczny.
Z zebranych do tej pory informacji wynika, że najlepszym terminem do podjęcia próby pozbycia się tego 'zimnego stanu' jest sabat Samhain. Aczkolwiek chętnie usłyszałbym Pańską opinię na temat tego, czy uważa Pan że większe niebezpieczeństwo grozi nam pozostając w tym zmienionym stanie czy może przy próbie pozbycia się go.
Z wyrazami szacunku,
Atreus Bulstrode
@Mirabella Plunkett
Odpowiedź na list znajduje się tutaj