• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem

[22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
13.06.2024, 14:58  ✶  
– Lydii i Bastiana nigdy nic nie łączyło, a ona nigdy nie otrzymałaby Księżycowego Stawu. Ona po prostu nas nienawidziła, zawistna dziewucha, żyjąca przeszłością – powiedział Julius. Ton miał tym razem wyzuty z emocji, i nie widać było tych samych drobnych oznak, które pojawiały się wcześniej, gdy prawdopodobnie mijał się nieco z prawdą. Z pewnością jednak temat był dla niego niewygodny. Wcale nie chciał rozmawiać o Lydii, Mary i swoim synu, nawet jeśli – o ile to ona była winna – powinno mu zależeć na zemście.
Morpheus wiedział, że według Juliusa Mary zabiła Amarylis. Wiedział, że sama zginęła później, że utopiła się w stawie. Wiedział, że po tamtych wydarzeniach zaczęli ginąć przedstawiciele samego rodu, jedno po drugim, często w dziwnych okolicznościach, i że najwyraźniej Lydia była w jakiś sposób podejrzana. Kręciła się też chyba wokół posiadłości, a Millie i Thomas zobaczyli w pobliżu jakąś kobietę poprzedniego wieczora: być może była to ona.
Wszystko zaczęło się więc od Mary i Amarylis, a Lydia od początku była w tej historii.
– To zwykle jezioro – prychnął Ignas, jakby z pogardą. – Opowiadali tu o nim różne rzeczy, o tym, że w księżycowe noce można zobaczyć w niej przyszłość, ale to bzdury i bajeczki dla dzieci. Bywałem tam jako młody człowiek i nic nigdy nie zobaczyłem ani ja, ani moja siostra. Lydia może i w to wierzyła. Zawsze szalała na punkcie tutejszej historii, patrzyła w przeszłość, nigdy w przyszłość.
W to przynajmniej wierzył. Nawet jeżeli się mylił i na dnie jeziora drzemała jakaś moc, którą przebudziła śmierć Mary albo zaklęcie utkane, by zaszkodzić rodzinie z Księżycowego Stawu, to on sam w tę wersję nie wierzył.
– Być może to ona rzuciła to zaklęcie. Szukałem jej, ale znikła gdzieś: sądziłem, że na dobre. Pojawiła się znowu dopiero, gdy…
Urwał. „Gdy umarłem”, zawisło w powietrzu.
– Nie zostawi was w spokoju, jestem pewny. Chcecie tu zostać, musicie się jej pozbyć – oświadczył Ignas. Choć do tej pory żadna klątwa nie dotknęła przecież mieszkańców. Brenna oberwała w nocy, ale przez poltergeista. Według obrazu na ścianie, to sama uwieczniona na portrecie postać przeraziła jedną z właścicielek Stawu, która nastała po Juliusach. Zdawało się, że ktoś mógł być w domu, ale czy to była Lydia, którą wczoraj widziano poza nim?
– Co łączyło Lydię i Mary, panie Julius? – spytała Brenna z zastanowieniem, a Ignas obrócił się ku niej, i coś w jego oczach się jej nie podobało. Przysięgłaby, że zastanawiał się, czy w ogóle odpowiedzieć: i jeżeli tak, to czy nie skłamać albo znów nie powiedzieć zaledwie odłamka prawdy.
Zaczynała sądzić, że i Ignas, i Lydia, z tą prawdą się mijali. Każde przedstawiało zaledwie jej fragment.
– Mary była jej przyrodnią siostrą – powiedział w końcu sucho Ignas, a potem rozmysł się i znikł.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (3051), Morpheus Longbottom (2276)

Wiadomości w tym wątku
[22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Brenna Longbottom - 15.05.2024, 09:06
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Morpheus Longbottom - 18.05.2024, 12:56
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Brenna Longbottom - 18.05.2024, 21:44
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Morpheus Longbottom - 23.05.2024, 15:21
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Brenna Longbottom - 23.05.2024, 19:51
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Morpheus Longbottom - 25.05.2024, 14:58
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Brenna Longbottom - 25.05.2024, 22:43
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Morpheus Longbottom - 31.05.2024, 15:42
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Brenna Longbottom - 01.06.2024, 12:12
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Morpheus Longbottom - 05.06.2024, 14:59
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Brenna Longbottom - 05.06.2024, 15:41
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Morpheus Longbottom - 10.06.2024, 14:47
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Brenna Longbottom - 10.06.2024, 22:05
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Morpheus Longbottom - 12.06.2024, 14:37
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Brenna Longbottom - 13.06.2024, 14:58
RE: [22.08.72, Księżycowy Staw] Reszta jest milczeniem - przez Morpheus Longbottom - 17.06.2024, 12:30

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa