15.06.2024, 10:54 ✶
trochę momentami oczywistych
Jak coś to nie musicie trzymać gardy, jak mi zadajecie tutaj pytania, ja wam odpowiem nawet na to, w jaki sposób zmienić postaci kolor włosów.

Czy żeby nie wymyślać cuda na kiju, możemy założyć, że Dumbledore nie powiedział naszym postaciom, co jest w środku?
Tak. Szczerze mówiąc... to brzmi TOTALNIE jak coś, co zrobiłby Albus Dumbledore.
Czy istnieje jakaś służba, która wychwytuje na kontrolę losowe magiczne transporty, np. karoce, wkraczające w brytyjską strefę powietrzną? Jakaś taka kontrola graniczna, żebyśmy mogli się pod nią podszyć i sprowadzić ich na ziemię metodą na policjanta.
Na pewno istnieje (wymusza to na uniwersum to, że trzeba mieć papiery do podróżowania za granicę i rejestrować świstokliki - a skoro tak to ktoś to sprawdza). Z tego co widzę, to nie mamy tego nigdzie opisanego, więc spójrzcie na ten i ten temacik i...
a) dobudujcie coś do nich - opiszcie nam jak mogliby funkcjonować tacy funkcjonariusze, a my dodamy to do opisów świata,
b) skorzystajcie z mojej sugestii, że podszywacie się pod BUMowców współpracujących z Departamentem Transportu Magicznego, sesja zostanie uznana przez mistrza gry.
3) Żadne z nas nie lata. Możemy po prostu założyć, że wzięliśmy ze sobą na zadanie NPC, który poprowadzi przejętą karocę?
Tak.
4) To pewnie super oczywiste, ale nigdy się wcześniej nie interesowałam: jak no-name-NPC śmierciożerca chce w nas cisnąć zaklęciem, to z jakiejś konkretnej kropki mu to rzucać?
Kiedy tworzę wam przeciwników, to po prostu rozdaję mu kropki na poziomie zbliżonym do poziomu waszych postaci, ale... no to jest retrospekcja, tak naprawdę to nie musicie rzucać na nic. Gdyby to była bieżąca fabuła, to wypada takiej postaci rozdać jakieś statystyki i się ich trzymać (a najlepiej to poprosić o pomoc mistrza gry, on ci może takiego npc podrzucić).
I pytanie bonusowe poza konkursem: gdybym kiedyś chciała drogą handlu nielegalnego nabyć Woody’emu latający motocykl, jego prowadzenie obsługuje przewaga latanie na miotle czy jakoś inaczej to działa?
Latające motocykle to podrasowane środki mugolskiego transportu, a więc za prowadzenie ich odpowiada przewaga Prowadzenie pojazdów I.
Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.
My mind is a hall of mirrors.
you think you know how crazy I am.
My mind is a hall of mirrors.