• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 9 Dalej »
[2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip

[2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
29.06.2024, 18:58  ✶  

— Od kiedy mówienie prawdy to czarowanie słowem, moja droga? — Na to upomnienie starał się zareagować szelmowskim uśmiechem, podkreślającym dołeczki w jego policzkach. Celine sama musiała ocenić, jak to mu wyszło - przy tych wszystkich problemach, z jakimi się zmagał i z tym, co miało miejsce zaledwie wczoraj, to trzymanie swojego zwyczajowego fasonu nie należało do zadań łatwych. Nawet jak dotąd były dla niego zaledwie igraszką. — To ma być miłe spotkanie. — Doskonale wiedział, że potrafi zachowywać się jak palant i niekiedy być niezłym dupkiem, jednak dla swoich przyjaciół zawsze był miły. A Celine należała do tego wąskiego grona osób i nic nie wskazywało na to, aby miało się to zmienić w najbliższym czasie.

Miło było zostać wysłuchanym przez bliską sobie osobę, jednak on nadal trwał w przeświadczeniu, że nie wszystko powinien opowiadać swoim bliskim. Nie miał pewności co do tego, że zostanie wysłuchany i nie będzie oceniany. Dlatego na razie sam nosił ten ciężar, nie mogąc się przemóc do podzielenia się tym wszystkim z kimkolwiek. Teraz dzielił się z blondynką tymi najnowszymi wydarzeniami w swoim życiu.

— Aurora. Nie jestem w stanie określić tego, czy faktycznie sobie na to zasłużyłem i czym konkretnie zawiniłem. Uwiodłem wiele żon i zbałamuciłem nie mniej czyiś sióstr. Po prawdzie... ograniczyłem tego rodzaju przygody. — Postanowił potwierdzić to, że napastnikiem okazał się Auror. Doskonale wiedział, że słynął z niemoralnego prowadzenia się i przygodnych znajomości na jedną noc, ale tegoroczne Beltane gwałtownie zmieniło wiele w jego życiu, czyniąc je znacznie bardziej skomplikowanym. To postanowienie miało w sobie dozę powagi, więc nie były to puste słowa. Za nimi stała naprawdę bogata historia.

— To wszystko znacznie trudniej opowiada się na trzeźwo, tu przyznam ci rację. — Przystał na to bez wahania, zupełnie jakby Celine zdawała mu się czytać w myślach. Nie od dzisiaj mawiano, że w winie leży prawda. Nie potrafił przewidzieć tego, czy dobre wino rozwiąże mu język i otworzy umysł na tyle, że wyjawi swojej przyjaciółce prawdę. — Tobie bardzo niewielu rzeczy jestem w stanie odmówić. — Powiedział zajmując stojące naprzeciwko krzesło. Umościł się na nim wygodnie.

— Zanim podadzą nam to wino, co porabiałaś w ostatnim czasie? Nie tylko podczas lammas. Nie dotarły do mnie wieści, że zdecydowałaś się tam wystąpić. — W oczekiwaniu na podaniu im tego trunku, zamierzał dowiedzieć się co wydarzyło się w życiu Celine. O pewnych jego aspektach mógł dowiedzieć się z prasy, ale ludzie tacy jak oni mieli swoje tajemnice.

@Celine Delacour

Before I'm back to my defenses
I delight in waiting here
To watch the whole thing escalate
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Celine Delacour (2569), Philip Nott (2654)

Wiadomości w tym wątku
[2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Celine Delacour - 02.06.2024, 10:35
RE: [2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Philip Nott - 16.06.2024, 20:24
RE: [2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Celine Delacour - 22.06.2024, 22:31
RE: [2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Philip Nott - 29.06.2024, 18:58
RE: [2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Celine Delacour - 29.06.2024, 20:18
RE: [2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Philip Nott - 07.07.2024, 14:12
RE: [2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Celine Delacour - 07.07.2024, 16:55
RE: [2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Philip Nott - 10.07.2024, 20:41
RE: [2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Celine Delacour - 19.07.2024, 12:54
RE: [2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Philip Nott - 27.07.2024, 22:54
RE: [2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Celine Delacour - 11.08.2024, 21:40
RE: [2 sierpnia 1972] Le Petit Délice, Celine & Philip - przez Philip Nott - 12.08.2024, 13:27

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa