21.10.2022, 01:32 ✶
(21.10.2022, 00:53 )Perseus Black napisał(a): Przychodzę z pytaniami odnośnie kształcenia się na uzdrowiciela1. Po prostu dostajesz się na staż. Nie doprecyzowaliśmy konkretnej liczby lat, więc myślę, że możesz wyjść tu z jakąś propozycją (sama proponuję przynajmniej trzy lata przed staniem się pełnoprawnym uzdrowicielem, w końcu chodzi tu o ludzkie życia, a to naprawdę dużo nauki). Do głowy przychodzi mi też dopisanie do Munga jakiejś jednostki szkoleniowej dla przyszłych uzdrowicieli. To przy okazji utworzy możliwość bycia wykładowcą w Mungu, całkiem fajna opcja pracy dla gracza.
1. W opisie z zawodami czarodziejów nie ma żadnych wzmianek o tym, jak właściwie zostać uzdrowicielem. Czy trzeba ukończyć jeszcze jakieś dodatkowe kursy przygotowawcze, czy z miejsca dostaje się staż w Mungu (pod warunkiem dobrze zdanych egzaminów oczywiście)? Ile trwa staż/kurs zanim stanie się pełnoprawnym uzdrowicielem? Jak dużo czasu zajmuje zrobienie specjalizacji?
2. Mogę sobie wymyślić jakiś magiczny szpital psychiatryczny w Paryżu na potrzeby kreacji postaci?
Teraz jest trochę późno, ale jutro mogę do tego usiąść, lepiej to rozpisać i dokleić do tematu. Ewentualnie (jeżeli masz na to ochotę), możesz zrobić to ty.2. Śmiało.
Cytat:1. Czy mogę ulepszać lub robić renowacje za punkty PD lokacji innych (wspólnicy)?1. Nie ukrywam, że ta mechanika była ogarniana pod solowe działanie, więc (na ten moment) nie można współdziałać w ten sposób.
2. Nie mając stanowiska pracy nie mogę wyrabiać żadnych użytecznych rzeczy? Pytam, bo w opisie ulepszeń używane było słowo "surowiec", a w przypadku rzemieślników, niektórze rzeczy są już nie surowcami a produktami zrobionymi z surowców itd.
3. Czy mogę, jako rzemieślnik (który na razie nie ma swojego grwalnego warsztatu), wyrabiać rzeczy, które nie będą miały fabularnego wpływu, a będa moim tłem narracyjnym? Taka prowizorka na początek.
2. Możesz. Mechaniczne stanowisko pracy daje ci mechaniczne bajery takie jak bonusy do rzutu. Bez niego po prostu bardziej ryzykujesz, że ci coś nie wyjdzie przy wykonywaniu trudnych rzeczy.
3. Możesz. Jak dokupisz sobie mechaniczne rzeczy, to po prostu rozegrasz to jako "zakup nowych fajnych narzędzi" i tyle. Jeżeli przez brak grywalnego warsztatu rozumiesz brak wykupionej lokacji, to pamiętaj, że wciąż możesz mieć lokację na poziomie zerowym, a potem rozbudować ją do pierwszego.