• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 9 Dalej »
[01.08.1972 późny wieczór] Człowiek ze świeczką | Nora & Thomas

[01.08.1972 późny wieczór] Człowiek ze świeczką | Nora & Thomas
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
19.07.2024, 16:43  ✶  
Badawczo przyjrzał się siostrze, ale nie zamierzał drążyć, gdyby to było coś poważnego to by przyszła do niego i opowiedział o wszystkim, ale raczej nie był to palący problem. Zresztą, była Mistrzem eliksirów i mogła sobie uwarzyć miksturę spokojnego snu, żeby nie mieć żadnego koszmaru. Z tej czy innej strony nie zamierzał jej naciskać na zwierzenia - gdyby czuła taką potrzebę to sama by przyszła i naciskając na nią nic by nie zyskał.
- Nie, nic się u mnie nie zmieniło, rzadko miewam sny - odpowiedział zgodnie z prawdą, podczas snu zazwyczaj nie nawiedzały go ani rzeczy przyjemne ani koszmary noc była dla niego głównie pustką od momentu zamknięcia oczu do ich otwarcia.
- Z której strony? Przecież moje eliksiry by co najwyżej mogły kogoś zabić, a twoje to jak z kociołka mistrza eliksirów przelane - stwierdził zgodnie z prawdą, to że Nora nie machała różdżką jak mistrzyni pojedynków nie czyniło jej gorszej od innych, każdy miał swoje mocne i słabsze strony. - To, że trochę lepiej macham różdżką nie czyni mnie lepszy - oburzył się, nie lubił takiego przyrównywania, bo czuł, ze wtedy sobie umniejsza, a była bardzo wartościowym człowiekiem, o czym nigdy nie pozwoli jej zapomnieć, nigdy!
Upił łyk herbaty i odłożył ją na blat stołu, aby zabębnić o niego palcami.
- Nawet gdybym uznawał to za kompletne kocopoły, to przecież bym cię nie wyśmiał, nie masz się czego wstydzić - nie żartował, nie śmieszkoawał tylko mówił prawdę. Co jak co, ale za żadne skarby by jej nie wyśmiewał czy stroił sobie żartów z tego w co wierzyła. Przekomarzać się i docinać sobie owszem, ale nigdy wziąć i podeptać przekonania własnej siostry. A może właśnie zbyt często jej docinał i stąd jej obawa? Będzie musiał chyba nieco z tym przystopować, nie chciał ranić jej uczuć.
- To dlatego pachniało zupełnie inaczej niż zwykle! A ja myślałem, że to mi się coś pomieszało! - ależ mu ulżyło, nie zauważył wcześniej chlebów, które piekła, jednak unoszący się zapach coś mu przypominał. Tylko wśród tak wielu słodkich wypieków, które Nora robiła nie był w stanie rozpoznać prostego chleba.
- Tak, zdecydowanie w kuchni będzie najlepiej - wziął jeszcze łyk herbaty i złapał w dłoń świeczkę. - W domu zawsze robiliśmy to też w kuchni. Podaj chleb, nie ma co zwlekać. - wyciągnął już różdżkę, żeby móc szybko odpalić trzymaną świeczkę.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Nora Figg (1520), Thomas Figg (1666)

Wiadomości w tym wątku
[01.08.1972 późny wieczór] Człowiek ze świeczką | Nora & Thomas - przez Thomas Figg - 18.07.2024, 16:25
RE: [01.08.1972 późny wieczór] Człowiek ze świeczką | Nora & Thomas - przez Nora Figg - 18.07.2024, 19:05
RE: [01.08.1972 późny wieczór] Człowiek ze świeczką | Nora & Thomas - przez Thomas Figg - 19.07.2024, 09:57
RE: [01.08.1972 późny wieczór] Człowiek ze świeczką | Nora & Thomas - przez Nora Figg - 19.07.2024, 10:43
RE: [01.08.1972 późny wieczór] Człowiek ze świeczką | Nora & Thomas - przez Thomas Figg - 19.07.2024, 13:06
RE: [01.08.1972 późny wieczór] Człowiek ze świeczką | Nora & Thomas - przez Nora Figg - 19.07.2024, 14:37
RE: [01.08.1972 późny wieczór] Człowiek ze świeczką | Nora & Thomas - przez Thomas Figg - 19.07.2024, 16:43
RE: [01.08.1972 późny wieczór] Człowiek ze świeczką | Nora & Thomas - przez Nora Figg - 19.07.2024, 21:10
RE: [01.08.1972 późny wieczór] Człowiek ze świeczką | Nora & Thomas - przez Thomas Figg - 20.07.2024, 00:06

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa