• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
[Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence

[Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence
The Alchemistake
—I am a brain—
The rest of me is a mere appendix
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Naukowiec/Antropolog MM
William zdaje się mieć głowę w obłokach przy swoich 185 centymetrach wzrostu i wiecznie nieobecnym spojrzeniu. Burza kręconych, czarnych włosów wydaje się niezdatna do zaczesania, zazwyczaj towarzyszy jej też lekkie zmarszczenie brwi; w zamyśle, skoncentrowaniu. Skrępowany w towarzystwie mówi zbyt wiele lub za mało. Często zapomina o skarpetkach (czasami nawet o butach) czy jak wiąże sie krawat, nierzadko zapina nierówno koszule (myli guziki). Mówi dość szybko, więc czasami trudno zrozumieć zlewające się ze sobą słowa, ewentualnie nie kończy myśli, więc trzeba go ciągnąć za język.

William Lestrange
10.01.2023, 04:05  ✶  
Zamyślił się na dłuższą chwilę, więc zamiast na słowach i tańcu skupił się na swoim wnętrzu, na tym, co chciał odpowiedzieć tak, aby nie wplatać to całej historii swojego życia i nie przedłużać niepotrzebnie. Zaskakująco, wcale nie nadepnął Florence w tym czasie na stopę, nawet udało mu się aż tak nie spinać, bo nie myślał o tańczeniu, a o czymś kompletnie innym. Wychodziło na to, że jak się nie stresował, to miał nawet lepsze poczucie rytmu, a jego kroki były bardziej harmonijne, zgrane i swobodne. Cały świat zdawał się wirować, popędzają go, aby przerwał ciszę, aby obdarzył Bulstrode odpowiedzią na jej wyczerpującą wypowiedź, na rękę wyciągniętą w pomocy.
- Mógłbym tak zrobić, ale faktycznie powinienem pomyśleć nad wspólnikiem albo właśnie kimś takim. Jestem okropny jeżeli chodzi o pamiętanie o spotkaniach, dbanie o dokumenty i takie rzeczy, przestałem próbować, zajmuje się po prostu tym co mi wychodzi. Może idę na łatwiznę, ale mówię sobie, że jak się na tym skupiam, to przynajmniej robię z siebie jakiś pożytek - wyznał, chociaż po chwili uznał, że brzmiało to niesamowicie żałośnie i automatycznie powstrzymał się od wywrócenia oczyma na swoją własną głupotę i niewyparzony jęzor. Nawet jak starał się zapanować nad motłochem myśli, który z siebie wyrzucał to mu to nie wychodziło.
- Przy trzeciej? To znaczy, ze trzy razy mogę cię zdeptać, dobrze wiedzieć, że jest granica, lubię mieć je określone, nawet jeżeli mam je przekroczyć, to przynajmniej ze świadomością konsekwencji - zaśmiał się krótko, bo musiał przyznać, ze lepiej było to swoje skrępowanie i spięcie tańcem zbyć żartem lub lekka pogawędką niż skupiać się na tym, czego się nie umiało. To drugie nigdy nie wychodziło na dobre, a człowiek wydawał się po prostu marudą.
- Co do tego eliksiru, to ty pracujesz z jakimiś Lupinami, prawda? Jacy oni są? Nie wydaje mi się, abym kiedykolwiek z jakimś rozmawiał, ironicznie, bo zajmujemy się podobnym fachem, ale wiesz jak jest ze mną i z rozmowami. - powiedział, gdy piosenka, do której tańczyli zdążyła się skończyć, więc też mogli zejść z parkietu.
- Szybko poszło, szkoda, dopiero się rozkręcałem - dodał, już całkowicie sarkastycznie, do tego stopnia, że jakby ironia mogła być emocją, jaką wyczuwają aurowidzowie to Lestrange emanowałby nią na cała sale, bardzo jaskrawie oraz intensywnie - Aczkolwiek, niezmiernie mi miło, że postanowiłaś ze mną zatańczyć. No i, ze twoje nogi w tym procesie nie ucierpiały. - alkohol zdawał się czynić cuda, gdy chodziło o rozluźnienie, bo William wypił już wystarczajaco kieliszków wina i szampana, aby moc być odrobinę bardziej rozluźnionym niż zazwyczaj - co nie oznacza, ze całkowicie.

Sometimes, I wonder if I should be medicated;
If I would feel better just lightly sedated
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Florence Bulstrode (2956), William Lestrange (3675)

Wiadomości w tym wątku
[Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez William Lestrange - 04.01.2023, 17:17
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez Florence Bulstrode - 04.01.2023, 20:58
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez William Lestrange - 04.01.2023, 21:38
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez Florence Bulstrode - 04.01.2023, 21:54
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez William Lestrange - 04.01.2023, 22:24
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez Florence Bulstrode - 05.01.2023, 11:52
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez William Lestrange - 08.01.2023, 00:19
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez Florence Bulstrode - 08.01.2023, 00:45
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez William Lestrange - 08.01.2023, 01:29
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez Florence Bulstrode - 08.01.2023, 13:46
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez William Lestrange - 10.01.2023, 04:05
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez Florence Bulstrode - 10.01.2023, 12:21
RE: [Bal Longbottomów 18.03.1972] William & Florence - przez William Lestrange - 18.01.2023, 09:50

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa