29.07.2024, 12:54 ✶
Rozumiem więc, że poprawce ulegnie ten zapis dotyczący funkcjonariuszy?
Tak, zostaną doprecyzowane wyjątki.
Czy oznacza to, że obecnie pracujący i starający się o pracę Mulciberowie, są cały czas „na oku” Ministerstwa?
Raczej tak. Nie wiem, co by taki Mulciber chciał sobie ugrać, no ale w założeniu społeczeństwo postrzega ich jako potencjalnych Śmierciożerców. (Oczywiście to nie jest tak, że wszyscy są przeciw nim - społeczeństwo jest podzielone po obu stronach barykady, ale szefowa Biura Aurorów to członkini Zakonu Feniksa - tu sprawa jest oczywista, reszta miejsc w MM jest raczej zaniedbana pod tym względem).
Mają szanse na rozwijanie swojej kariery?
Oczywiście. Nikt im przestępstwa nie udowodnił.
Richard zechce podjąć pracę w Departamencie Przestrzegania Prawa, choć minęło od tamtych wydarzeń 9 lat, może mieć problemy podczas rekrutacji, przyjęcia do pracy, w szkoleniach?
No jakieś pewnie może mieć, związane z uprzedzeniami.
Czy jeżeli go przyjmą do pracy, też może być obserwowany, z powodu przeszłych działań rodziny?
Myślę, że w pewnym stopniu każdy pracownik takich sił specjalnych jest prześwietlany pod takimi kątami, ale nie wyobrażam sobie, żeby ktoś go dniami i nocami obserwował.
Czy „Nici Powiązań”, też otrzymają swoją rozbudowaną wersję?
Będzie więcej kolorków!
Mieliśmy zmieniać, zrezygnować z przewag Teleportacji. Mając postać rozliczoną, nie mogliśmy na to miejsce nic kupić. Czy teraz, aby mieć przewagę znajomość półświatka, możemy dokupić (na miejsce usuniętej teleportacji), mając postać rozliczoną?
W sensie, czy możesz dobrać odrzucone zawady? Tak, możesz.
Czy jeżeli mam w planie pozbycie się jednej przewagi o wadze I, mogę zgłosić od razu jej usunięcie dobierając na jej miejsce Znajomość Półświatka np. o wadze II i do tego zawadę I?
Jeżeli brakuje ci miejsca na znajomość półświatka to tak - bo ta istotniejsza przewaga dająca ci możliwość wygodnej gry jest w moich oczach ważniejsza. Jeżeli ci tych miejsc na przewagi nie brakuje, to odrzuć ją sobie spokojnie w rozliczeniu.
Jak na takie działanie zareagowały pozostałe osoby pełniące taką samą rolę, co Madame Fortaine – Dante i Madeline Chang?
Jak wygląda obecnie sytuacja pomiędzy tymi NPC?
Wywołało to jakiś chaos? Czy może doszli do jakiegoś dziwnego wspólnego porozumienia, o którym nie wiemy (zwłaszcza postacie, jakie mają z nimi powiązania)?
Czy wpływowi przestępcy w jakiś sposób poznają swoich, aby czasem nie dopuścić się do zrobienia im krzywdy przez pomyłkę? Myśląc na przykład "a bo myślałem, że Ty od Madame Fortaine"?
Fontaine i Dante się nie lubią, to ona sprawiła, że zniknął ze Ścieżek (to jest w opisie). Changowie bratają się tylko z kobietami. Chaosu to nie wywołuje, bo dzięki tej zmianie Brygadziści nie mogą bezkarnie szlajać się po tych terenach. Jak zareagowały te postacie - możecie oczywiście do nich napisać i się tego dowiedzieć. Wpływowi przestępcy znają swoich konkurentów i przyjaciół, a także bliskie im osoby.
Czy posiadają jakąś listę funkcjonariuszy (bumowców, aurorów), znają ich tożsamości?
Oczywiście, jak ktoś jest znany, pojawia się w gazetach, prowadzi tam jakieś działania - przestępcy o nim wiedzą, przekazują sobie dalej informacje, ostrzegają się. Jak ktoś tam nie siedzi i się nie wychyla, to nie widzę powodu, żeby go powszechnie znano na Ścieżkach.
Jaki mają do nich stosunek?
Że jebać policję i sąd. Nie chcą mieć funkcjonariuszy na swoich terenach, ponieważ prowadzą tam nielegalne interesy za które mogą iść do więzienia na wyspie, gdzie mroczne istoty wysysają ci wszystkie dobre wspomnienia.
Co zrobią, jeżeli takiego spotkają na swoim terenie albo ogólnie dostaną informację o ich obecności w Podziemnych Ścieżkach? Krzywda może im się stanie, ale co dalej? Pobiją? Zabiją? Skasują pamięć? Wypuszczą? Zrobią pasztet? Co w sytuacji, gdyby podczas jakiejś walki, szarpaniny im uciekł?
Nie mam na to dla ciebie uniwersalnej odpowiedzi. No po prostu go zastraszą, będą chcieli wywalić ze swojego terenu, będą działać przeciwko niemu (w zależności od tego kto to jest).