29.07.2024, 13:24 ✶
Sugerowałabym umieszczenie informacji o dostępnych obecnie sposobach dostania się do Podziemnych Ścieżek w temacie Przestrzeń gry, przemieszczanie się i podróże. To jedno z tych miejsc, w których gracze mogą tego zwyczajnie poszukiwać.
Okej, popatrzymy gdzie to najlepiej umieścić.
Czy mamy rozumieć, że inne sposoby podróżowania (przede wszystkim chodzi mi o świstokliki, teleportację) są możliwe do namierzenia?
Innymi słowami - członkowie BUMu nie mogą tej studni znaleźć.
Czy mamy rozumieć, że spaczenie jednak nie zawsze jest wyczuwalne? Dotąd w grze było przyjęte, że osoby o wyższym poziomie spaczenia (upraszczając temat) śmierdzą bardzo nieprzyjemnie.
"Jest to wyłącznie maska. Smród czarnej magii, jaki unosi się wokół starego mężczyzny, jest ewidentny i nie do pomylenia z niczym innym,"
Aurowidz dodatkowo, przy udanym rzucie kostką, może być w stanie określić poziom spaczenia wybranej postaci.
"a osoby potrafiące zobaczyć jak bardzo jest spaczony, mogą od świadomości tego, jak zepsutym jest człowiekiem, zwymiotować"
Czy jednak wygląda to inaczej? Można jakoś tuszować ten efekt uboczny praktyk czarnomagicznych? Czy jednak nie zawsze da się wychwycić ten specyficzny zapaszek postaci na wyższym poziomie spaczenia?
Nie wiem, jak odpowiedzieć ci na to co napisałaś inaczej niż dają ci fragmenty zacytowanego przez ciebie opisu - ten opis jest spójny ze wszystkimi elementami, jakie wymieniłaś oraz tym opisem.
Czy mamy rozumieć w tym przypadku, że ta oklumencja nie jest czymś stałym? Żeby to zadziałało, trzeba świadomie się nią posłużyć? Wiem, że na forum, fabularnie, niekoniecznie tak to wyglądało. Przynajmniej nie zawsze.
Jest czymś stałym. Po prostu opis przewagi pisałam po martini.
*tutaj było dużo rzeczy*
Ten opis będzie zmieniony i ta zmiana rozwieje twoje wątpliwości.
Wynika z tego, że to na podziemnych ścieżkach jednak nie funkcjonuje czy po prostu… zostało przypadkiem pominięte?
Zostało pominięte celowo.