• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9
[4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle

[4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
11.01.2023, 19:44  ✶  
- Zaradności? U mnie? Ja jestem tylko naczelnym pajacem Brygady – zapewniła Brenna całkiem radośnie. I nawet po części szczerze, bo faktycznie niejedna osoba wskazałaby ją jako dyżurnego pajaca Departamentu. W dodatku Brenna tę rolę odgrywała dobrowolnie, całkiem chętnie i z dużym zaangażowaniem. Tym razem nie zrobiła zresztą nic specjalnego, poza sprawdzeniem, czy Regina żyje i przejściem razem z nią przez Pokątną, aby wezwać pomoc, gdyby nagle postanowiła zemdleć.
O tym, że jej kolega zaradność miał chyba na poziomie ujemnym i trzeba było dopiero wyhodować mu kręgosłup, wolała przemilczeć. Ludzie i tak mieli dość marną opinię o Brygadzie, tylko dlatego, że nie byli aurorami, bo zwykle ci bardziej utalentowali szli tam – czy chcąc łowić czarnoksiężników, nie prowadzić śledztwa w sprawie włamań, czy dla prestiżu.
- Za pierwszym razem właściwie to Cymbał narobił kłopotów, a ty pomogłaś mnie, można uznać – sprostowała. – I żadna dłużna, Regina, płacą mi za to, to mój bezwzględny obowiązek. W pewnym sensie płacąc podatki sama finansujesz nasze patrole – przypomniała. Miała ten komfort, że nigdy tych pieniędzy nie potrzebowała, głównie za sprawą majątku matki, ale i dostępu do skarbca Longbottomów, niemniej wypłacano jej należność za konkretne działania.
- Niemniej dziękuję, zapamiętam – dorzuciła jeszcze, gdy dotarły do ściany za Dziurawym Kotłem. Wyciągnęła różdżkę. Zamierzała wejść do środka z Rowle, a potem porozmawiać z właścicielem, nim ruszy szukać drugiego Brygadzisty oraz pani, którą odprowadziła na Pokątną…

Koniec sesji

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2185), Regina Rowle (2081)

Wiadomości w tym wątku
[4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Regina Rowle - 09.01.2023, 16:47
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Brenna Longbottom - 09.01.2023, 17:37
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Regina Rowle - 09.01.2023, 18:14
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Brenna Longbottom - 09.01.2023, 18:39
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Regina Rowle - 09.01.2023, 20:49
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Brenna Longbottom - 09.01.2023, 23:33
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Regina Rowle - 10.01.2023, 00:25
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Brenna Longbottom - 10.01.2023, 13:03
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Regina Rowle - 10.01.2023, 18:22
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Brenna Longbottom - 11.01.2023, 19:44

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa