11.08.2024, 11:04 ✶
Foliowa czapka to twoja zawada, a więc z założenia powinna przysporzyć ci kłopotów, być wadliwa. To nie jest fajna cecha charakteru tylko coś, co niszczy postaci życie. Ty od foliowej czapki próbujesz wyjść z inicjatywą stworzenia fabuły, która robi uncover tego, że za tym wszystkim stał Lord Voldemort (co jest prawdą, dla twojej postaci to oczywiście olbrzymi sukces). Grając zgodnie z zawadą
Foliowa czapka I Wierzysz w nieprawdziwe teorie spiskowe.
twoja postać powinna wymyślić teraz coś kompletnie od czapy i najpewniej zrobić z siebie kompletnego głupka (albo coś innego, ale no to na pewno nie może być olbrzymi sukces).
Jako pracownik radia mógłby się udać do Hogwartu pod pretekstem przeprowadzenia wywiadów przed/podczas rozpoczęcia roku, a przy okazji zahaczyć o łazienkę Marty lub wysłać tam Neila, żeby zdobyć więcej informacji.
Udzielam ci tej informacji na podstawie tego, że twoja postać ukończyła Hogwart - ten zamek jest bardzo mocno strzeżony, nikogo obcego bez wyraźnego powodu tam nie wpuszczą. Od razu odpada włamanie - postać musi dostać pisemną zgodę lub zaproszenie.
Zdaję sobie sprawę, że śmierć Marty ma związek z Tomem Riddle i stąd moje pytanie: czy podążanie tym tropem byłoby problematyczne ze względu na ogólną forumową fabułę z Czarnym Panem itp?
Nie. Możesz to śmiało grać. Co napiszesz na fabule, jest twoje (ale nie zdziw się, jeżeli wyślesz do Hogwartu list z prośbą o wpuszczenie cię do środka w celu zrobienia śledztwa, a Albus Dumbledore odpisze ci, że nie - staram się odgrywać tę postać wiernie, nawet jeżeli działam na przekór pomysłom graczy, a odgrzebywanie tej sprawy nie wydaje mi się leżeć w jego interesie).
No i Ministerstwo badało tę sprawę i ją zamknięto.