• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 11 Dalej »
[sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin

[sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
krew
genetyka
zawód
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
24.08.2024, 22:53  ✶  
Charles patrzył, ale nie widział i widzieć nie zamierzał, bo pracownia i chaos Baldwina wywoływały jedynie mdłości i nie miłe kręcenie w głowie. Zaczęły świerzbić go dłonie i wolał nie zastanawiać się, czy to odruch ciała na stres związany z bałaganem, czy rzeczywiście zdążył już zarazić się tymi małymi żyjątkami i teraz drążyły tunele w jego skórze. Pewnie szczur przyniósł zarazę! I zostawił ją na kubku! Charles potarł dłonie o własne spodnie, nieco zbyt agresywnie, by był to tylko odruch zdenerwowania. Nie mógł złapać świerzbu, nie teraz! Jak miałby się pokazać ojcu z tak wstydliwą przypadłością?!

Umysł Mulcibera zaczął nakręcać się w złą stronę i Charles musiał złapać kilka głębszych oddechów, by uspokoić emocje. Żadnego świerzbu tu nie było. A jeśli nawet był, to Leo będzie miał jakąś maść na szybkie ubicie dziada.

- Moja mama umarła wiele lat temu. - Powiedział, skupiając się na obrazie Rebecki w swojej głowie. Wspomnienie było dalekie i rozmyte. A skoro Baldwin był artystą, może... może mógłby ją namalować? Charlie powinien znaleźć jakieś stare zdjęcia. Był to pomysł wart rozważenia. - Czy to źle, że była z rodziny Malfoy? - Podpytał grzecznie, skoro nowy kolega tak otwarcie wyraził swoje zniesmaczenie sprawą. Nie przypuszczał nawet, jakie określenia wykluły się w głowie blondyna. - Proszę, n-niech pan nie określa tak wprost mojego wyglądu. - Speszył się, bo już któryś raz w ciągu paru dni słyszał, że jest urodziwy. - I czy nie powinien pan powiedzieć: naszej rodzinie? Jestem w równej mierze Malfoyem, co Mulciberem, chociaż nie jestem blondynem...

To było kłamstwo. Nie był żadnym. Więzy krwi były jednym, lecz wychowanie w duchu rodziny czymś zupełnie innym. Matka umarła, gdy był zbyt mały, by zdążyła przekazać mu wartości Malfoyów. Ojciec zaś nie mógł przygotować ich na zetknięcie ze światem Mulciberów, gdy przez większość życia byli bezpiecznie odcięci od nich za morzem. Ostatnie nieporozumienia tylko podkreślały to, jak on, Leonard i Scarlett byli inni od angielskiej części rodziny.

Charlie tym razem nie powstrzymał się i podrapał dłoń drugą. Ulga przyszła tylko na chwilę. Jeśli to nie był świerzb, to może pchły? Albo pluskwy spod kanapy?

- Chciałem zostać aurorem, jak mój ojciec. - Przyznał się Baldwinowi, gdy ten na nowo zaczął głosić swoje mądrości w odpowiedzi na wyznanie Charlesa, które on sam uważał za dość dobrze wyważone i ułożone w słowa. - Bycie oficerem straży to respektowany zawód, tak samo jak... bycie księgowym. Ale nie chciałbym teraz robić ani jednego, ani drugiego. - Przyznał. Przez ostatnie dni musiał przemyśleć swoje priorytety i doszedł do wniosku, że to nie byłaby praca dla niego. Potrzebował czegoś ekscytującego, ale nie za bardzo.

Charles bez wahania wstał z miejsca, zostawiając nienaruszony przez siebie, ale uszczerbiony jakimś innym sposobem kubek na stoliku. Nie zamierzał pić tej herbaty.

- Dobrze, dziękuję. Proszę mówić mi Charles. - Przypomniał nieco niezręcznie. - Kim jest Reni? Dwadzieścia sześć lat to nie tak dużo. Mój brat ma dwadzieścia pięć, ale różnica zachowania między nami jest niewielka. - Sam się oszukał. Zawołany, ostrożnie podszedł do obrazu i uniósł na niego wzrok. Nie miał pojęcia o sztuce, ale... ale ten obraz chyba był udany? - Jest bardzo dobry. - Pochwalił. - Przyciąga wzrok. To pańska... twoja klientka?

Czy przyszła tu pozować i również złapała świerzb?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Baldwin Malfoy (4901), Charles Mulciber (3497)

Wiadomości w tym wątku
[sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Baldwin Malfoy - 20.07.2024, 10:38
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Charles Mulciber - 21.07.2024, 15:52
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Baldwin Malfoy - 24.07.2024, 20:34
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Charles Mulciber - 27.07.2024, 19:21
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Baldwin Malfoy - 02.08.2024, 11:16
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Charles Mulciber - 04.08.2024, 13:34
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Baldwin Malfoy - 24.08.2024, 10:22
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Charles Mulciber - 24.08.2024, 22:53
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Baldwin Malfoy - 02.09.2024, 21:20
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Charles Mulciber - 15.09.2024, 22:04
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Baldwin Malfoy - 21.09.2024, 20:43
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Charles Mulciber - 06.10.2024, 12:53
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Baldwin Malfoy - 18.10.2024, 21:39
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Charles Mulciber - 28.10.2024, 15:04
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Baldwin Malfoy - 01.11.2024, 11:12
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Charles Mulciber - 04.11.2024, 22:49
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Baldwin Malfoy - 14.11.2024, 11:33
RE: [sierpień 1972] Moth to a flame | Charles & Baldwin - przez Charles Mulciber - 25.11.2024, 23:22

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa