• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 12 13 14 15 16 Dalej »
[1959] Łazienka Jęczącej Marty, Hogwart || Alanna (Clare) & Patrick

[1959] Łazienka Jęczącej Marty, Hogwart || Alanna (Clare) & Patrick
Widmo
It's getting dark in this
little heart of mine
krew
genetyka
zawód

Alanna Carrow
15.01.2023, 04:18  ✶  
Cierpliwości. Tak łatwo powiedzieć, o wiele trudniej rzeczoną cierpliwość w istocie zachować, skoro ciekawość zżerała aż do cna. Ale nie było jednak innego wyjścia, jak uśmiechnąć się i faktycznie w rzeczoną cierpliwość uzbroić – w końcu nie miała czekać całych godzin, dni, tygodni, lecz zapewne raptem parę chwil. Te zaś miały minąć bardzo szybko – z jakiegoś powodu czas zawsze zdawał się przyspieszać, gdy była z Patrickiem, czego wiecznie żałowała; wszak chciałaby zatrzymać te chwile na dłużej. A tu…
  … zawsze kończyło się za szybko, o wiele za szybko.
  Już niedługo jednak – jeszcze rok, rok, podczas którego mieli pozostać rozdzieleni. Rok, co będzie się ciągnął w nieskończoność. A potem – świat u ich stóp, w co mocno wierzyła. O ile uda się odwieść rodziców od jakże fatalnego pomysłu swatania jej z młodym Crouchem.
  Musiało się udać, w ten czy inny sposób.
  Tak jak ucieczka przed wielce wspaniałymi pomysłami Irytka, Filchem i wszystkimi innymi potencjalnymi problemami. Choć nie, może jednak nie takimi wszystkimi, skoro dźwięk otwieranej kabiny dobitnie świadczył o tym, iż nie znajdowali się w nieszczęsnej łazience sami; cóż, całus spalił na panewce. Pośpiesznie obróciła głowę, żeby się zorientować, kto ich śmiał im przeszkodzić w tej chwili czułości.
  Och.
  Znowu mnie rysowałeś, pierwsze zaskoczenie, nie licząc samej widmowej postaci. Znaczy, jej chłopak najwyraźniej nie odwiedzał DAMSKIEJ łazienki pierwszy raz. Ostatnio w ogóle nie przychodzisz, hmm, no nie kazała mu się spowiadać ze wszystkiego, owszem, niemniej to było dość… dziwne uczucie. Świadomość, że Steward najwyraźniej chodził do ducha.
  Zainteresowana, gdy opowiadałem o tobie, kolejne zaskoczenie. Tak jak i następne słowa, aż zerknęła na niego i już-już otwierała usta, żeby spytać, o czym on, na brodę Merlina, w ogóle mówi. Ściśnięcie ręki.
  Zrozumiała, w końcu dotarło.
  Toteż zamiast pytania, przeczącego słowom chłopaka, usta dziewczyny opuściły zupełnie inne zdania niż początkowo zamierzała wypowiedzieć.
  - No naprawdę, do tej pory słyszałam tylko, że tutaj najlepiej nie przychodzić! Ale Patrick mi tyle o tobie opowiadał, że mam wrażenie, iż ktoś mi tylko nakłamał, bo wydajesz się być bardzo miłą osobą, a nie postrachem wszystkich – wyrzuciła z siebie i posłała Marcie przyjazny uśmiech – No i naprawdę chcę usłyszeć tę historię od ciebie, bo... – urwała, zdając sobie sprawę z tego, że zaraz może zapędzić się w kozi róg. Nie opowiadał przecież żadnej historii, nie miała pojęcia, jak Marta umarła – … bo powtarzane historie mogą zostać zniekształcone i najlepiej, jeśli opowiadają je ci, do których należą – zakończyła po krótkiej przerwie, poświęconej na gorączkowy namysł i nabranie oddechu.

406/1585
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Alanna Carrow (2067), Patrick Steward (2432)

Wiadomości w tym wątku
[1959] Łazienka Jęczącej Marty, Hogwart || Alanna (Clare) & Patrick - przez Patrick Steward - 06.01.2023, 00:17
RE: [1959] Łazienka Jęczącej Marty, Hogwart || Alanna (Clare) & Patrick - przez Alanna Carrow - 07.01.2023, 14:44
RE: [1959] Łazienka Jęczącej Marty, Hogwart || Alanna (Clare) & Patrick - przez Patrick Steward - 10.01.2023, 00:23
RE: [1959] Łazienka Jęczącej Marty, Hogwart || Alanna (Clare) & Patrick - przez Alanna Carrow - 11.01.2023, 00:51
RE: [1959] Łazienka Jęczącej Marty, Hogwart || Alanna (Clare) & Patrick - przez Patrick Steward - 12.01.2023, 03:29
RE: [1959] Łazienka Jęczącej Marty, Hogwart || Alanna (Clare) & Patrick - przez Alanna Carrow - 15.01.2023, 04:18
RE: [1959] Łazienka Jęczącej Marty, Hogwart || Alanna (Clare) & Patrick - przez Patrick Steward - 17.01.2023, 21:04
RE: [1959] Łazienka Jęczącej Marty, Hogwart || Alanna (Clare) & Patrick - przez Alanna Carrow - 22.01.2023, 13:05
RE: [1959] Łazienka Jęczącej Marty, Hogwart || Alanna (Clare) & Patrick - przez Patrick Steward - 23.01.2023, 00:25

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa