• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn Klinika magicznych chorób i urazów v
« Wstecz 1 2
[5.04.1972] Amanda & Florence

[5.04.1972] Amanda & Florence
Widmo
You never know how strong you are, until being strong is your only choice
krew
genetyka
zawód
Amanda ma około 172 centymetry wzrostu. Włosy sięgają jej do łopatek i nie są zbyt gęste. Paznokcie są słabe i łamliwe. Dziewczyna wysławia się niezbyt szybko, ale bardzo wyraźnie. Lubi przemyśleć swoje odpowiedzi.

Amanda Lestrange
15.01.2023, 03:31  ✶  
Szpital w Londynie zdecydowanie różnił się od tego francuskiego. W Paryżu panował o wiele większy luz, uzdrowiciele raczej się nie śpieszyli i byli bardziej rozluźnieni. Bardzo mnie to dziwiło, szczególnie w momentach, kiedy czas się liczył. Jako praktykantka wydawało mi się, że stresowałam się za aktualnego prowadzącego i siebie jednocześnie. O dziwo jeden z moich prowadzących okazał się Brytyjczykiem jak ja. Była to przemiła odmiana. Francuzi potrafią być naprawdę nieznośni, a ich mowa czasami potrafiła zaplątać mi język w supeł.
Gabinet Florence był niepokojąco idealny, wręcz surrealistyczny. Czułam się, jakby moja osoba zaburzała perfekcyjność tego miejsca. Za to moja kuzynka wydawała się sercem tego obrazu. Jej gładka szata i ścisły kok idealnie dopasowywały się do tego porządku, jakby były dla siebie wprost stworzone. Jak zza mgły pamiętam, że już jako młoda dziewczyna dbała o porządki. Ja pomimo nawet największych starań nie byłabym w stanie dojść do takiego poziomu, dlatego szatynka mi szczerze zaimponowała. Nie przypominam sobie, żebym w Paryżu widziała jakiekolwiek miejsce bardziej schludne od tego, a Francuzi o to naprawdę dbali. Uśmiechnęłam się w odpowiedzi na komentarz Florence, choć jej następne pytanie lekko mnie wybiło z rytmu.
- Z klątwą? Nie, nie... może zabrzmiałam na początku trochę zbyt poważnie, ale przychodzę w innej, lżejszej sprawie. - Może ta przesadna formalność to nie był dobry pomysł. Mam nadzieję, że kuzynka nie odebrała mnie źle. Usiadłam w wyznaczonym przez kobietę miejscu, wciąż trochę spięta, ale miałam nadzieję, że nie daję tego po sobie poznać.
- Jestem tutaj, żeby się spytać, czy może nie macie wakatu dla uzdrowiciela..? - Zaczęłam wreszcie właściwy temat. Sięgnęłam do swojej skórzanej torby i wyciągnęłam z niej kawałek pergaminu, który był dyplomem Paryskiego Instytutu Magimedycznego. Całość była oficjalnie przełożona na język angielski. Potwierdzał on ukończenie kursu magimedycznego, w którego skład wchodziły umiejętności teoretyczne i praktyka na oddziale uraz pozaklęciowych. Położyłam go na biurku przed kobietą, żeby ta mogła go przeczytać, jeżeli oczywiście ma na to ochotę. Zdecydowałam się na razie nie wspominać o kursie z ziołolecznictwa, choć go w formie fizycznej również miałam przy sobie. Nie wydawał mi się być on w tym momencie ważny, a nie chciałabym też nachalnie napierać na kobietę niepotrzebnymi informacjami.
- Jestem dyspozycyjna dosłownie od zaraz, mogę zacząć nawet dzisiaj. Oczywiście zmiany nocne mi nie przeszkadzają. - Dodałam pewnie, żeby przerwać przedłużającą się ciszę. Miałam szczerą nadzieję, że starsza kuzynka będzie miała coś w zanadrzu, nawet na pół etatu. Siedząc w tym wynajmowanym mieszkaniu na Pokątnej, czuję się jak w letargu. Raz na jakiś czas uwarzenie eliksiru, nie daje mi aktualnie żadnej satysfakcji. Muszę się wreszcie czymś zająć dla własnego komfortu i ambicji.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Amanda Lestrange (2115), Florence Bulstrode (1944)

Wiadomości w tym wątku
[5.04.1972] Amanda & Florence - przez Amanda Lestrange - 14.01.2023, 23:40
RE: [5.04.1972] Amanda & Florence - przez Florence Bulstrode - 15.01.2023, 00:07
RE: [5.04.1972] Amanda & Florence - przez Amanda Lestrange - 15.01.2023, 03:31
RE: [5.04.1972] Amanda & Florence - przez Florence Bulstrode - 15.01.2023, 16:30
RE: [5.04.1972] Amanda & Florence - przez Amanda Lestrange - 16.01.2023, 00:23
RE: [5.04.1972] Amanda & Florence - przez Florence Bulstrode - 16.01.2023, 02:09
RE: [5.04.1972] Amanda & Florence - przez Amanda Lestrange - 16.01.2023, 22:27
RE: [5.04.1972] Amanda & Florence - przez Florence Bulstrode - 16.01.2023, 23:22
RE: [5.04.1972] Amanda & Florence - przez Amanda Lestrange - 17.01.2023, 01:59

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa