• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 9 Dalej »
[20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga

[20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wytwórca eliksirów
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
03.09.2024, 20:27  ✶  
Zerknęła na Millie, mając półprzymrużone powieki. Dym wciskał się do oczu i jeżeli czegoś z tym nie zrobi po wyjściu Moody z Fiolki, to... Cóż. Dostanie jej się od matki, oj, dostanie. Ale nie z takimi zapachami Olivia sobie radziła przecież, a jeśli chodzi o fajki, to zwykle jej się udawało. Magia potrafiła być niesamowita. I odpowiednie kadzidła, które pochłoną niechcianą woń.
- Ze mną nie randkował. Ale wiesz... Rozstaliśmy się w Hogwarcie i po prostu kontakt był coraz słabszy i słabszy, a potem nagle się urwał - Olivia wzruszyła ramionami, jakby jej to nie obeszło, a cała sytuacja spłynęła po niej niczym woda po kaczych piórach. Jednak prawda była taka, że naprawdę ją to zabolało. Nie to, że nie mogła być z Isaaciem, tylko to, że ją tak paskudnie olał. - W końcu wrócił do Londynu i do niego napisałam. A on mnie wystawił, wiesz? Olał totalnie, całkowicie, nie odpisał, a przecież myślałam, że coś dla siebie znaczymy. Nie w sensie miłosnym, ale innym. Takim przyjacielskim.
Dodała, przytykając papierosa do ust. Już nie płakała, wylała zbyt wiele łez przez Bagshota i przy Bagshocie. Ale dolna waga jej drgała jednak, z tym że z wkurwu. Bo może i Olivia miała wygląd dziewczyny, która się nie wkurwia - ale kto ją znał z czasów szkolnych ten wiedział, że gdy już się odpaliła, to niszczyła wszystko i wszystkich, którzy stali blisko, sprawiając że pochłaniał ich prawdziwy ogień.
- Jest spoko - przyznała po chwili, wbijając wzrok w papierosa. Obróciła go kilka razy w palcach, marszcząc brwi. - Można tak powiedzieć. Mam chłopaka, mam rodziców. Mam pracę. Ale wiesz... Kiedyś miałam coś więcej.
Olivia westchnęła, nie wiedząc czy powinna o tym mówić Millie. W zasadzie to nie mówiła nikogo i nie bardzo chciała się zwierzać akurat z tej konkretnej tajemnicy, lecz... Miała wrażenie, że Moody zbytnio idealizuje jej życie.
- Można mi zazdrościć tego, co na zewnątrz - odwróciła głowę w stronę znajomej z Hogwartu i uśmiechnęła się smutno. - Chciałabym mieć kiedyś dzieci, wiesz? Ale jedno straciłam. I możliwe, że nigdy już nie będę mogła zostać matką.
Wydusiła w końcu to z siebie. Po raz pierwszy od kilku lat. A po jej policzku spłynęła łza. Nikt nie miał idealnego życia, bo takie po prostu nie istniało. Idealizowanie życia innych było zgubne, po prostu, szczególnie jeśli nic się o tej drugiej osobie nie wiedziało. Sprawiało, że zazdrość i nienawiść zżerały zazdrośnika od środka i powodowały właśnie takie sytuacje.
- Nie słyszałam. Co się działo? - dyskretnie otarła pojedynczą, jedną jedyną łzę, która potoczyła się po jej policzku. - Byłam... Cóż. Trochę zajęta swoim nosem, ostatnio nie mam szczęścia. Kaktus wyrósł mi na głowie, ktoś próbował mnie otruć i mówiłam rymami, a na dodatek goniły mnie psy bo pomyliłam sady i zrywałam czereśnie nie tam, gdzie miałam.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Millie Moody (2090), Olivia Quirke (2525)

Wiadomości w tym wątku
[20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Millie Moody - 06.06.2024, 21:56
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Olivia Quirke - 12.06.2024, 21:02
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Millie Moody - 19.06.2024, 21:49
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Olivia Quirke - 21.06.2024, 22:40
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Millie Moody - 22.06.2024, 05:48
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Olivia Quirke - 11.07.2024, 10:48
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Millie Moody - 23.07.2024, 10:12
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Olivia Quirke - 15.08.2024, 22:06
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Millie Moody - 03.09.2024, 14:00
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Olivia Quirke - 03.09.2024, 20:27
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Millie Moody - 08.09.2024, 22:30
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Olivia Quirke - 12.09.2024, 14:50
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Millie Moody - 18.09.2024, 19:00
RE: [20.08 | Olivia & Millie] Radio Ga Ga - przez Olivia Quirke - 25.09.2024, 11:26

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa