• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 11 Dalej »
21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles

21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
krew
genetyka
zawód
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
05.09.2024, 20:54  ✶  
To miał być dobry dzień i Peregrinus nie miał dość samozaparcia, by go zepsuć. To znaczy, gdyby naprawdę się postarał, może mógłby wbić Charlesowi nóż w plecy, ale Charles nie spodziewał się takich zagrań po nowym znajomym. Mieli przecież być współpracownikami na usługach Dolohovów. I chociaż karty milczały, to Charles był jak otwarta książka. A może nie? A może udawał, by wywrzeć inne wrażenie? Tego nikt miał się nie dowiedzieć.

- Och, z mistrzem Dolohovem! - Charlie zdziwił się uprzejmie. Zapisał sobie w głowie, by tak wyrażać się o panu domu: mistrz. Niezależnie od tego, jak niedorzecznie to brzmiało! - Wiele o nim słyszałem, lecz jeszcze nie miałem przyjemności.

Przeszedł przez próg, skinąwszy głową w podzięce. Półmrok był przyjemny, odgradzał ich od żaru, który wkrótce miał polać się z nieba. Anglia miała być deszczowa, lecz Charles dostrzegł, że lato było przesadnie wręcz ciepłe! Nawykły do gór północnej Szwecji, nie znosił dobrze takich klimatów.

- Nie będzie problemem, jeśli poczekam na panią Dolohovową - przejął tę rozkoszną, prześmieszną i zupełnie niedorzeczną manierę w wymawianiu nazwiska - tutaj? Nie miałem okazji wcześniej poznać dobrze kamienicy... - Zdradził i dla podkreślenia swojej ciekawości, rozejrzał się po poczekalni, po ścianach, po suficie i gwieździstych ozdobach. Nie był to styl, do jakiego nawykł. - Spotkałem się tylko z panią doktor, w jej gabinecie. Bardzo dziękuję, kawa byłaby doskonała! Nie zdążyłem wypić rano, w domu. - Podzielił się, a samo nazwanie mieszkania Rolpha domem zabrzmiało jak fałsz. Żerował na dobroci dopiero co poznanych ludzi i nawet zaczął się zastanawiać, co będzie musiał dać w zamian. Annaleigh będzie wymagała ciężkiej pracy, którą zamierzał jej dać. Ale Rolph? Co zyskiwał? - Nie mogę uwierzyć w moje szczęście, to prawda! Pani doktor jest rzeczywiście wspaniałą osobą.

Zajął miejsce przy biurku Peregrinusa. Wydawało się o wiele bardziej odpowiednie niż kanapa przeznaczona dla gości. Klientów. Pacjentów. Czy Vakel również traktował swój zawód jako pomoc, czy jako coś innego? Charles nie miał pojęcia, ale mógł się dowiedzieć.

- A ty czym się zajmujesz, Peregrinusie? - Zagadnął uprzejmie. - Jesteś wróżem? Mój wuj jest wróżem. - Przypomniał, jakby to miało jakieś znaczenie. - Alexander. Być może razem z mistrzem go znacie. - Paplał bez krzty ciemności w sercu.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Charles Mulciber (2881), Peregrinus Trelawney (3257)

Wiadomości w tym wątku
21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 27.08.2024, 22:11
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 29.08.2024, 13:07
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 31.08.2024, 15:33
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 31.08.2024, 16:48
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 05.09.2024, 20:54
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 08.09.2024, 20:18
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 11.09.2024, 20:41
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 25.09.2024, 13:02
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 10.10.2024, 15:21
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 12.10.2024, 16:34
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 13.10.2024, 13:50
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 03.11.2024, 18:00
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 05.11.2024, 00:00
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 09.12.2024, 23:17

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa