• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[27.07.1972] świecące kwiaty | Nora & Dora

[27.07.1972] świecące kwiaty | Nora & Dora
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
16.09.2024, 20:58  ✶  

- Były ogromne, atakowały wszystko, co weszło im w drogę, nigdy czegoś takiego nie widziałam, dosyć egzotyczne, nie przypominały żadnego znanego mi gatunku. - Próbowała wrócić pamięcią do tych wydarzeń, które miały miejsce w sadzie Abbotów. Przyglądała się wtedy tej roślinie, jednak nie była w stanie zbyt wiele o niej powiedzieć poza tym, że należała do trujących. - Zniszczyły naprawdę sporą część sadu, na szczęście nikt nie umarł. - Nie miała właściwie pojęcia, jakim cudem wszystkim udało wyjść się cało z tej katastrofy.

- On się świecił w pełnię, myślisz, żeby poczekać do następnej? - Cóż, to oznaczałoby kolejny miesiąc oczekiwania. Jasne, nie spieszyło im się nigdzie, ale to dosyć sporo czasu, może jednak warto było się wstrzymać? - Tak właściwie, to mam przecież klątwołamacza w domu, poproszę Thomasa, żeby na to spojrzał, może będzie potrafił rozgryźć w jaki sposób to działa. - Miała wrażenie, że jednak nie do końca o to chodzi, bardziej skłaniała się ku wersji, że matka natura stworzyła ten cud.

- Śmiało rysuj. - Jeśli miało to pomóc w jakikolwiek sposób to nie miała nic przeciwko temu. Niech Dora robi wszystko, na co ma tylko ochotę.

- Jest dużo możliwości, nie wiem, która właściwa, możemy też spróbować z wodą, masz tutaj taką? Nie pomyślałam o tym, pewnie mam jeszcze jakieś resztki u siebie w spiżarni. - Nie chciała zużywać zapasów dziewczyny, bo to trochę byłoby nadużywanie gościnności. Mogło jej się to przydać do stworzenia jakichś eliksirów.

Norka sięgnęła po jedną z książek, którą przytachała ze sobą. Wpadła na coś, tylko musiała znaleźć odpowiednie informacje. W końcu przewertowała na odpowiednią stronę. - O, zobacz to! - Gdy Dora wspomniała o wodzie księżycowej zaczęła bardzo intensywnie myśleć. - Kojarzysz kwiat paproci? - Zapytała jeszcze dziewczynę i przysunęła książkę w jej stronę.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dora Crawford (1509), Nora Figg (1622)

Wiadomości w tym wątku
[27.07.1972] świecące kwiaty | Nora & Dora - przez Nora Figg - 05.08.2024, 22:07
RE: [27.07.1972] świecące kwiaty | Nora & Dora - przez Dora Crawford - 13.08.2024, 06:06
RE: [27.07.1972] świecące kwiaty | Nora & Dora - przez Nora Figg - 15.08.2024, 10:04
RE: [27.07.1972] świecące kwiaty | Nora & Dora - przez Dora Crawford - 28.08.2024, 14:09
RE: [27.07.1972] świecące kwiaty | Nora & Dora - przez Nora Figg - 29.08.2024, 22:35
RE: [27.07.1972] świecące kwiaty | Nora & Dora - przez Dora Crawford - 13.09.2024, 05:40
RE: [27.07.1972] świecące kwiaty | Nora & Dora - przez Nora Figg - 16.09.2024, 20:58
RE: [27.07.1972] świecące kwiaty | Nora & Dora - przez Dora Crawford - 28.09.2024, 07:31
RE: [27.07.1972] świecące kwiaty | Nora & Dora - przez Nora Figg - 07.10.2024, 21:35

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa