• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 16 Dalej »
[06.61 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza...

[06.61 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza...
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
01.10.2024, 17:06  ✶  

- Dlatego też nauka idzie sprawniej niż w szkolnych warunkach, w Anglii znalezienie porządnego miejsca obwarowanego klątwami to niemal cud, a tutaj? Jest ich tyle co pijaków na Nokturnie - zgodził się z jego obserwacją, Egipt był miejscem idealnym do nauki fachu, a że dodatkowo przy tym zaczął uczyć się rozbrajania pułapek to inna kwestia. Znalazł to niezwykle ciekawe, że czasami wybierał się też i na mugolski wykopaliska, gdzie zajmowali się takimi mechanizmami w głównej mierze. - Nie, przybyłem jak już odkryli te boczny grobowiec, ale z tego co wiem zabezpieczone były dość silnymi klątwami, a pierwszy odkrywca przypłacił nieopatrzne wejście życiem, bo pomylił pieczęci z runami i myślał, błąd nowicjusza można by rzec - przedstawił mu nieco historii co do tego gdzie się wybierają.

Popatrzył na jegomościa, którego miał oprowadzać, zdawał się on mieć dużo większą wiedzę na temat historii niż Thomas, cóż to nie sama historia ciekawiła jeszcze Thomasa, jak na razie to ten dreszczyk emocji podczas wchodzenia do naszpikowanego klątwami i pułapkami miejsca - to go napędzało do nauki i pozwalało mu się odnaleźć w tej pracy. Jednak poznawanie historii danego miejsca, kultury kraju w którym się znajduje - to jeszcze było przed nim, na razie był zbyt młody i zbyt zapalony do zostania pełnoprawnym klątwołamaczem.
- Nie wiem na ile to prawda, ale właśnie wszystko zależy od regionu. Tam gdzie mugole zaliczyli dość szybki skok technologiczny drogi z czarodziejami się rozeszły. Słyszałem nie raz tutaj informacje o jakichś szamanach wśród afrykańskich plemion, Ci szamani to nikt inny jak przecież czarodzieje. Wydaje mi się, ze wraz z rozwojem cywilizacyjnym drogi między czarodziejami i mugolami po prostu stając się coraz bardziej widoczne i dlatego rozchodzą się między sobą. Im bardziej rozwinięte społeczeństwo tym bardziej obawia się tego czego nie rozumie - powiedział wzruszając ramionami, mogliby nad tym w sumie wydatować przez bardzo długi czas a i tak nie znaleźliby prawdziwej odpowiedzi. Wydarzenia prowadzące do utworzenia Międzynarodowej Konferencji Czardziejów było naprawdę dużo i chyba o prawdzie jej utworzenia wiedzieli jedynie czarodzieje biorący udział w tamtych wydarzeniach. - Wie pan, że tak? Jednak nie jest mi tak łatwo uczyć się obcych języków. Cały czas staram się nauczyć jakichś prostych zwrotów, pomocnych w codziennym życiu - Figg w przeciwieństwie do Shafiqa nie miał ułatwionego zadania, nie był tez uzdolniony lingwistycznie, aby móc opanować szybko i łatwo obce języki - co będzie poniekąd jego przekleństwem w przyszłości podczas podróży, jednak jakoś sobie z tym poradzi.
- Kiedy będziemy w środku proszę nie dotykać niczego, choć wielokrotnie został sprawdzany ten grobowiec to nadal mogą znaleźć się tam jakieś przeoczone pułapki, a proszę mi wierzyć na słowo, jakakolwiek pułapka w grobowcu nie jest nieszkodliwym żartem- przestrzegł jeszce kiedy znaleźli się przy wejściu do korytarza, wiodącego wgłąb piramidy. Chwycił jedną z pochodni, wybierał specjalnie taką która płonęła magicznym płomieniem i nie produkowała dymu, ostatnie czego im było trzeba to podusić się tam w środku - mogli co prawda użyć swoich różdżek do wyczarowania światła, jednak blask płomieni dawał znacznie lepszy klimat podczas zwiedzania.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Anthony Shafiq (1717), Thomas Figg (1524)

Wiadomości w tym wątku
[06.61 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Anthony Shafiq - 18.09.2024, 13:09
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Thomas Figg - 18.09.2024, 16:28
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Anthony Shafiq - 21.09.2024, 17:04
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Thomas Figg - 22.09.2024, 01:46
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Anthony Shafiq - 25.09.2024, 16:45
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Thomas Figg - 27.09.2024, 22:04
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Anthony Shafiq - 29.09.2024, 16:40
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Thomas Figg - 01.10.2024, 17:06
RE: [06.60 Thomas & Anthony] Krąg z kryształu... Na oczach usiadła mi dusza... - przez Anthony Shafiq - 08.10.2024, 10:33

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa