• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Dalej »
[24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru

[24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
05.10.2024, 09:12  ✶  
Właściciel, ich ehem, „przełożony”, wyraźnie wyładowywał na nich frustrację, ale Brennę chyba bardziej to bawiło niż denerwowało – może mogła tak na to patrzeć dlatego, że ta cała pensja to i dla niej, i dla Atreusa, była właściwie dodatkiem. Nie pozwoliła jednak, aby cokolwiek uwidoczniło się na twarzy i w tonie, bo jednak była w pracy, a poza tym to trochę jej było szkoda tego człowieka. Może i miał sposób bycia, który ewidentnie mógł kogoś wkurwić, ale dowcip był perfidny, szkodził interesowi, nabierał ludzi i przy okazji wkurzał wiele osób.
– Jestem pewna, że nawet jeśli będą rozsyłali te ulotki dalej, to chętnych będzie ubywać – zapewniła łagodnie, bo mimo wszystko była ograniczona ilość charłaków, goblinów i nawet czarodziejów, chętnych chodzić na takie wiece. A pogłoski o tym, że to podpucha, będą się rozchodzić, może ogłoszenie też pomoże. – A jeżeli nie, oczywiście, zapraszamy do Biura Brygady z oficjalną skargą – dodała gładko, bo Marian miał taką minę, jakby miał zaraz znowu wybuchnąć. Zapewnienie, że odwiedzą Ferdynanda, chyba jednak trochę go udobruchało, podyktował adres, a Brenna wyciągnęła notatnik, by go zanotować.
– A bo ja wiem, od kiedy? Za pierwszym razem to miotłą pogoniłem, bo co mi będą tutaj jakieś wiece o prawach goblinów organizować, nawet potem zaraz zapomniałem. Jakoś w lipcu się chyba zaczęło. Przynajmniej dziś się chyba bić nie będą… NIE MA ŻADNEGO WIECU!!! – wydarł się od razu, gdy jakiś czarodziej, co najwyraźniej przegapił mundur albo miał w nosie, że w barze są funkcjonariusze, poszedł do lady.
– Ale…
– Nie ma żadnego ale!!! Won mi stąd!
– Ja tylko piwo chciałem…
– Chyba nic tu po nas – mruknęła Brenna do Atreusa, zerkając na zegarek i z ulgą odnotowując, że nie spędzili tutaj dziesięciu minut, więc chyba uda się jednak przyjść do czasu. – Ktoś był bardzo pomysłowy. I chyba Marian zalazł temu komuś mocno za skórę, skoro chce mu się wysyłać tyle listów… – powiedziała, kiedy już opuszczali bar.
Koniec sesji

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Atreus Bulstrode (1701), Brenna Longbottom (1809)

Wiadomości w tym wątku
[24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru - przez Atreus Bulstrode - 01.10.2024, 08:34
RE: [24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru - przez Brenna Longbottom - 01.10.2024, 08:56
RE: [24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru - przez Atreus Bulstrode - 01.10.2024, 09:15
RE: [24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru - przez Brenna Longbottom - 01.10.2024, 09:33
RE: [24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru - przez Atreus Bulstrode - 01.10.2024, 10:09
RE: [24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru - przez Brenna Longbottom - 01.10.2024, 10:23
RE: [24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru - przez Atreus Bulstrode - 03.10.2024, 04:54
RE: [24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru - przez Brenna Longbottom - 03.10.2024, 08:42
RE: [24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru - przez Atreus Bulstrode - 05.10.2024, 03:26
RE: [24.08.1972] Czarodziej, goblin i charłak wchodzą do baru - przez Brenna Longbottom - 05.10.2024, 09:12

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa