• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 11 Dalej »
21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles

21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
krew
genetyka
zawód
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
10.10.2024, 15:21  ✶  
Charles uniósł wysoko brwi, gdy Peregrinus nakreślił to, jak bardzo znany jest Vakel. Nazwiska znane z okładek książek były czymś innym, niż nazwiska pojawiające się w Czarownicy i Charlie nawet przez chwilę pomyślał, że mógłby to być kolejny krok również dla niego. Ale czy w Hogwarcie można byłoby nauczać tworzenia fallicznych świeczek? Mimo tak niskiego mniemania, jakie o Hogwarcie miał Mulciber, nie sądził, by szkoła upadła tak nisko. Poza tym, pisanie książek wiązało się z koniecznością rzeczywistego ich napisania, a na co Charles nie miał czasu, a następnie wydania, na co nie miał pieniędzy. To nie był mądry kolejny krok.

Wydanie podręcznika do nauki w szkole magii było jednak dużym osiągnięciem.

- Nie wiedziałem, że ma takie osiągnięcia. - Przyznał przed Peregrinusem, a jego spojrzenie na wróża zmieniło się odrobinę. - To musi być wspaniała możliwość do nauki, pracować z kimś takim. - Zauważył, sięgając zaraz po mleko i cukier, które dodał do swojej kawy w nieskromnych ilościach. Charles nie szczędził sobie przyjemności i jego napój szybko zaczął przypominać słodkie mleko z odrobiną kawy niż cokolwiek innego. - Mam nadzieję, że równie dużo będę mógł nauczyć się pod skrzydłami pani Annaleigh.

Śmiech Peregrinusa nieco zbił go z tropu, ale był przyjemny dla ucha, nawet jeśli Charles domyślał się, że pojawił się z nie do końca miłych powodów. Charles wykrzywił nieco usta, ale zaraz zamaskował brzydki grymas łykiem kawy. Co więcej, pytanie, które padło, było dość bezpośrednie, a Charles nie miał bezpośrednich odpowiedzi.

- Chcę skupić się na pracy dla pani doktor. - Zapewnił, nie zaprzeczając, ani też nie potwierdzając. - Nie przyniosę jej wstydu. A mój wuj - szybko uczepił się tematu, który był nieco łatwiejszy. - Może nie był to żart, a swego rodzaju życzenie? - Poddał wątpliwości, przenosząc wzrok na Peregrinusa. - Skoro pan Vakel jest taki godny podziwu. A ja, cóż, myślę, że będę asystentem pani doktor. Na ile mi pozwoli, zapewne jeszcze się okaże. - Przyznał pogodnie. - Nie mam doświadczenia w uzdrowicielstwie, bo szkoliłem się na bycie stróżem prawa. Ale dużo wiem o zielarstwie, do tego umiem robić świeczki i kadzidła, jak już wiesz. - Wyliczał swoje talenty. - Poza tym... będzie pewnie jeszcze kwestia bardziej administracyjna. Papiery, terminarze, spotkania. Zrobię wszystko, czego pani Annaleigh będzie ode mnie potrzebowała. Czym ty się zajmujesz, Peregrinusie? Jesteś tu sam z panem Dolohovem?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Charles Mulciber (2881), Peregrinus Trelawney (3257)

Wiadomości w tym wątku
21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 27.08.2024, 22:11
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 29.08.2024, 13:07
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 31.08.2024, 15:33
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 31.08.2024, 16:48
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 05.09.2024, 20:54
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 08.09.2024, 20:18
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 11.09.2024, 20:41
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 25.09.2024, 13:02
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 10.10.2024, 15:21
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 12.10.2024, 16:34
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 13.10.2024, 13:50
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 03.11.2024, 18:00
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Charles Mulciber - 05.11.2024, 00:00
RE: 21 sierpnia 1972 - Look at me with my fancy new job! | Peregrinus i Charles - przez Peregrinus Trelawney - 09.12.2024, 23:17

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa