• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles

[09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
krew
genetyka
zawód
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
11.10.2024, 15:11  ✶  
Charles porzucał ją po raz kolejny i gdyby nie Leonard, to zapewne zabrałby ją ze sobą. Ale co mógł zrobić, gdy rodzeństwo nie pałało do siebie miłością, a wręcz przeciwnie, Leo szukał konfliktu na każdym kroku, o ile właśnie nie ignorował siostry. Tak było od zawsze i taka była kolej rzeczy w ich domu, niezależnie od tego, co młody Mulciber chciał zrobić. Najchętniej w ogóle by się nie wyprowadzał, lecz gdy wuj postanowił, a ojciec mu przyklasnął, nie miał wyjścia. Pozostało mu jedynie porzucenie rodzinnej posiadłości i udanie się w nieznane.

Złożył na włosach Scarlett delikatny pocałunek, zupełnie tak, jakby dalej była małą dziewczynką, którą ojciec kazał się zająć, by samemu mieć chwilę oddechu. Charles wiedział, że jego rola w tym jeszcze się nie skończyła.

Magiczna zmiana miejsca nigdy nie była przyjemna. Deportacja do innego miejsca sprawiała, że Charlesowi kolacja podchodziła do gardła, szczęśliwie jednak nie zjadł zbyt wiele, bo i o dużo nie prosił skrzata, który nalegał na to, by młody panicz zjadł. Niewygodna była też sytuacja, w jakiej się znaleźli, bo o ile krawędź klifu nie była taka zła, to bezmiar wód pod nią, zupełnie nie do zaakceptowania. Charles cofnął się i usiadł w trawie, tak, by nie widzieć wody. Jej szum i tak zdradzał obecność morza, krwiożerczego w swoich głębokościach. Wyciągnął nogi przed siebie i opadł w trawę. Niebo nad głową w ciemną, ciepłą noc było o wiele lepsze od dusznego pokoiku i kołdry, której pierze dawno powinno zostać wymienione.

- Wiem, że nie tak miało być, Scarlett. - Przyznał cicho w odpowiedzi na jej słowa. - To tylko świeczki. To był żart dla widoku tylko jednej osoby. Widzisz, co z tego wyszło. - Westchnął, przesuwając spojrzeniem po jasnej smudze Drogi Mlecznej. - Obwiniałem się za to, ale teraz widzę... wiesz, Scarlett... teraz widzę, że to dobrze. Wyrwę się spod nadzoru wuja i taty, a jeśli nie dam sobie rady, wrócę do Oslo.

Plan był prosty, chociaż nie zakładał najważniejszego. Bo co Charles miałby robić w Oslo? Skąd wziąłby pieniądze na utrzymanie? Jasnym było, że nie miał już miejsca w biznesie Roberta, a i nie chciał wracać pod jego skrzydła.

Zaśmiał się cicho.

- Powinnaś zacząć szukać sobie męża, Scarlett, zanim ojciec znajdzie ci jakiegoś starszego wdowca. - Postraszył. - A ja powinienem rozglądać się za żoną. Nie wiem, jak nasi małżonkowie patrzyliby na nas oboje w łóżku. - Zażartował, bo choć przywiązanie Scarlett mogło być niezręczne, to przecież nie mógł zabronić jej bliskości, skoro znajdowała w niej ukojenie. Wychowali się bez matki  i mieli siebie, dlatego powinni zostać razem.

Jęknął, gdy ciężar siostry nagle przeniósł się na jego ciało.

- Nie jesteś już małą dziewczynką, wiesz?! - Zamarudził, ale mimo to był rozbawiony. - Poza tym, jaką świeczkę? Nie wiem, jak pachnę! To niewykonalne, Scarlett. Jestem jedyny i niezastąpiony. Poza tym, jestem znany ze świeczkopenisów, miałbym zrobić dla ciebie wyjątek? - Uśmiechnął się półgębkiem.  - Niby czemu?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Charles Mulciber (2098), Scarlett Mulciber (2964)

Wiadomości w tym wątku
[09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Scarlett Mulciber - 16.09.2024, 18:50
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Charles Mulciber - 16.09.2024, 22:28
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Scarlett Mulciber - 16.09.2024, 23:49
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Charles Mulciber - 26.09.2024, 09:41
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Scarlett Mulciber - 06.10.2024, 10:53
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Charles Mulciber - 11.10.2024, 15:11
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Scarlett Mulciber - 19.10.2024, 11:13
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Charles Mulciber - 21.10.2024, 21:30
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Scarlett Mulciber - 22.10.2024, 19:41
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Charles Mulciber - 28.10.2024, 15:49
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Scarlett Mulciber - 12.11.2024, 22:13
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Charles Mulciber - 25.11.2024, 22:49
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Scarlett Mulciber - 01.12.2024, 08:33
RE: [09.08.1972] Let the world burn | Scarlett & Charles - przez Charles Mulciber - 08.12.2024, 01:53

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa