13.10.2024, 17:03 ✶
Enzo, po pierwsze jest to zdecydowanie pytanie, które powinieneś skierować do osób zajmujących się warstwą fabularną forum. To nie jest pytanie, na które musi odpowiadać administrator (oczywiście skoro już tu jesteś to odpowiadam).
Jak najlepiej ugryźć ten pomysł?
Nie mamy do tego żadnego schematu, ja też niekoniecznie mam konkretną wizję - musisz wymyślić coś sam albo poprosić o pomoc MG.
Gdzie dawać ogłoszenia odnośnie gości w kolejnym tygodniu?
Sugeruję słupy.
Gdzie słuchacze mogliby nadsyłać pytania (myślałam o skrzynce Enzo bezpośrednio, ale może dało by radę zrobić to w temacie, w kolejnych postach?)
Nadsyłanie ich na skrzynkę pocztową Enzo wydaje mi się wystarczające. Im więcej dzieje się na fabule, tym lepiej. Możesz wykorzystać do tego też prywatne zapiski, ale listy wydają mi się lepsze.
Jaka forma wywiadu byłaby najlepsza do opublikowania?
Chyba nie do końca rozumiem pytanie. Gramy tekstowo, więc jedyną formą, jaka przychodzi mi do głowy, jest transkrypcja wywiadu opublikowana tutaj.
PS: Ustalałam z Philipem Nottem, że Enzo pracuje w radio Nottów. Teraz chyba nie ma już żadnego aktywnego Notta (?), więc czy miejsce pracy można jakoś szerzej opisać? Boję się, że jeśli pojawią się Notci, zaczną krzyczeć, że mugolakowi nikt takiej pracy by nie dał (nawet jeśli radio to mugolski wynalazek, duh)!
Radio to mugolski wynalazek, ale Skorowidz Czystości Krwi to wynalazek Nottów, którzy wciąż (według naszego już forumowego lore) tytułują się mianem czarodziejów czystej krwi. Czysta krew to koncepcja zakładająca, że z pokolenia na pokolenie członkowie tej rodziny wybierali za partnerów innych czarodziejów czystej krwi, dbali o swój status. Nawet jeżeli nie prowadzą z mugolakami otwartej wojny, to z założenia oni ten status krwi utrzymywali nie bez powodu (ciężko tu o przypadek - celowo status takich np. Weasleyów ustawiłam jako półkrwi) i nawet jeżeli postacie graczy uznają ten zwyczaj za staroświecki i postanowią zdradzić swoją krew, postacie niezależne w danych rodzinach raczej nie mają tego gdzieś i być może nie teraz, ale kiedyś mogą uznać Enzo za niewygodnego. To samo mogą (niestety dla ciebie) zrobić w przyszłości postacie graczy w tej rodzinie. Jeżeli oni chcą ten status krwi zachować, to w przyszłości mogą opowiedzieć się po stronie, która niekoniecznie będzie ci (fabularnie) odpowiadała.
Opis radia oczywiście możesz nam nadesłać, ale nie może kłócić się z tym, co napisałam wyżej, czyli: Nottowie przyjęli do pracy mugolaka, ale to wcale nie oznacza, że są promugolscy. Opis ten powinien też wskazywać na powiązanie z dziennikarstwem sportowym.