• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Eleonora Figg

Eleonora Figg
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
21.10.2022, 22:17  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.06.2025, 20:37 przez Nora Figg.)  

Eleonora "Nora" Figg

— the keeper of cat secrets —

[Obrazek: 4VmmmA3.jpg]

I'm not used to being loved
I just wouldn't know what to do
I've become so damaged
That when someone wants to give me
✩°。⋆。 What I deserve 。⋆。°✩
I have no idea how to respond

Nora lśniła niczym doskonała glazura na świątecznym pierniku lub lukier na pączku, oczywiście z nadzieniem różanym. Miała w sobie ten rodzaj ciepła, kojarzący się niezaprzeczalnie ze świeżym chlebem wyciągniętym świeżo z pieca. Najbliżej, gdy o niej myślał w tych kategoriach, to pan du mie z pieprzem, (...)
— Morpheus Longbottom

Przy Lizzie czuł się jakoś inaczej. Lizzie była miła, była słodka, musiała być marzeniem każdego poczciwego faceta chcącego założyć rodzinę i spędzić dobre życie u jej boku. Potrafił domyślić się każdego pseudonimu, jaki jej nadano, wszystkich tych pączusiów i landrynek, pewnie często słyszała „Lizzie, jesteś aniołem!”, a ona uśmiechała się niewinnie. A on... Jego anioły wyglądały po prostu inaczej.
— Flynn Bell

Bo zdaniem Laurenta - Nora po prostu nie potrafiła ufać. Choroba drążyła jej ciało, choroba nazywana brakiem zaufania. Kłóciłaby się, że nie, że przecież ufa ludziom, przyjaciołom, że gdzie - ona? Tak wierząca w ludzi? Ano - ona. Kobieta, która chciała tylko brać ciężary i niekoniecznie dawać je w zamian. Laurent znał jeszcze taką jedną, bo Brennę, tylko ją od Nory dzieliło naprawdę sporo cech. Jak to, że Brenna była jak rycerz w zbroi, a Nora jak stokrotka, której delikatne płatki były jak tchnienie wolności. Niestety stokrotkę bardzo łatwo było skrzywdzić.
— Laurent Prewett

Za łatwo się było rozluźnić przy Norze. I to... za to ją kochał. Na swój sposób - bo nie była to miłość romantyczna. I tak samo dlatego jej nie znosił. Bo rozluźnianie się oznaczało podatność. Podatność była słabością.
— Sauriel Rookwood

poznajmy się bliżej

• W lustrze Ein Eingarp widzę Dorosłą i szczęśliwą Mabel.
  • Bogin przyjmuje przy mnie formę Moich najbliższych siedzących przy wielkim stole, są martwi.
  • Amortencja pachnie mi konfiturą śliwkową; świeżo zmienioną pościelą
  • Moje ulubione zaklęcie to Chłoszczyść;
  • Mój patronus przyjmuje formę kota norweskiego leśnego
  • Wróżbiarstwo to dla mnie ciekawostka
  • Czarna magia? Cóż, mogłaby nie istnieć
  • Za swoje największe osiągnięcie uważam zostanie właścicielką Klubokawiarni przy ulicy Pokątnej.
  • Stoję po stronie Zakonu Feniksa
  • Moje serce należy do mojej rodziny
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Eleonora Figg - przez Nora Figg - 19.10.2022, 09:30
RE: Eleonora Figg - przez Albus Dumbledore - 21.10.2022, 21:59
RE: Eleonora Figg - przez Albus Dumbledore - 21.10.2022, 22:17
RE: Eleonora Figg - przez Nora Figg - 21.10.2022, 22:17
RE: Eleonora Figg - przez Nora Figg - 09.11.2022, 00:26
RE: Eleonora Figg - przez Nora Figg - 09.11.2022, 00:36
RE: Eleonora Figg - przez Nora Figg - 20.12.2022, 23:56