• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »
[03.08.1972, Biuro Aurorów] Blood runs cold

[03.08.1972, Biuro Aurorów] Blood runs cold
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
17.10.2024, 13:34  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.11.2024, 00:44 przez Atreus Bulstrode.)  
Atreus przez moment się wahał, bo nie był pewien czy to całe wyskakiwanie z krzaków na gobliny mu odpowiadało, bo był przecież poważnym funkcjonariuszem niosącym kaganek sprawiedliwości, żeby przypierdolić nim goblinowi w cymbał. Ale w końcu poddał się i zwyczajnie uśmiechnął z przekorą.
- Postaliśmy chwilę i go poobserwowaliśmy i kantował z pomocą magii bezróżdżkowej - wyjaśnił jej cierpliwie, ale w kącikach ust krył się zadowolony uśmiech. Szkoda, że go nie skuł wtedy tymi zasranymi kajdankami które od niego wygrał. To by dopiero było.

Zerknął na twarz Victorii, podchwytując z łatwością niewypowiedziane słowa, bo te obijały mu się pod czaszką głośno i wyraźnie. Kto by pomyślał, że taki niepozorny przedmiot okaże się taką nieprzyjemną niespodzianką, ale Bulstrode nie mógł nie był chociaż trochę zachwycony tym obrotem sytuacji. - Niewypowiedziana szkoda - parsknął, ni to do niej, ni to wciąż spoglądając na znajdujące się na dłoni znamię. To, podobnie jak wcześniej u Lestrange, w końcu zbladło, ale gdyby tak kazać komuś pisać powtarzające się zdania, w kółko i w kółko, to znamię zostałoby pewnie na bardzo długo. - Myślę, że tak. Dziwi mnie trochę, że nie robi tego za pierwszym razem, ale zakładam że chodzi o stworzenie dyskomfortu i amplifikowanie go potem. - zastanowił się, przyglądając jeszcze przez moment narzędziu i obracając go w palcach. - Ale nie sprawdzajmy tego - zawyrokował, z tym przekornym, rozbawionym uśmiechem, który chyba trochę nie pasował w tym momencie do sytuacji. Ale nawet jeśli się uśmiechał to nie znaczyło to, że nie brał tego wszystkiego na poważnie. Atreus doskonale zdawał sobie sprawę z tego, że tego typu przedmiot wśród niewinnych ludzi wcale nie był czymś pożądanym. Zwykle pewnie można było je dostać na Nokturnie i ktoś kto się tam nie zapuszczał nigdy nie widział, albo nawet nie pomyślał o czymś takim.

Ale widząc, że Victoria nie była chętna by wstać i iść, westchnął zrezygnowany. Złapał za zdjęcie, które jej wypadło i odłożył na jej biurko, nie mówiąc jednak nic, kiedy ona natomiast sięgnęła po pergamin i normalne pióro. Skrzywił się i usiadł po drugiej stronie biurka, na swoim krześle, podpierając brodę o pięść.
- Tak, był tam Alastor. Oprócz niego był też Hades McKinnon, to on był tym brygadzistą który się rzucał. I tak, na Alexandra Mulcibera. Mulciber dostał tak po łbie że prawie mi się siostrę zrzygał i nie był w stanie nic powiedzieć, dlatego teleportowałem McKinnona do Ministerstwa - i go w nagrodę rozszczepił, ale o tym nie zamierzał wspominać. Znaczy nie wprost. Z resztą, eliksiry i maści zadziałały, więc sam nawet już nie kulał i czuł się świetnie. - Jeśli chciałabyś o coś pytać Hadesa to trzeba sprawdzić czy za napaść na cywila podczas służby Bones się nie zdenerwował i go nie zawiesił. Jeśli chcesz zapytać o loterię kogoś kto sam kręcił kołem to mam paru znajomych i członków rodziny którzy wiem, że próbowali się w to bawić.

Cierpliwie, jak na niego, przyglądał się Victorii, jak ta kreśli kolejne słowa na pergaminie, w ślad za tym co miał jej do powiedzenia, a kiedy skończyła, pozbierali najpotrzebniejsze rzeczy i zabrali się do roboty.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Atreus Bulstrode (1972), Victoria Lestrange (2390)

Wiadomości w tym wątku
[03.08.1972, Biuro Aurorów] Blood runs cold - przez Victoria Lestrange - 31.07.2024, 13:38
RE: [03.08.1972, Biuro Aurorów] Blood runs cold - przez Atreus Bulstrode - 15.08.2024, 02:43
RE: [03.08.1972, Biuro Aurorów] Blood runs cold - przez Victoria Lestrange - 15.08.2024, 14:08
RE: [03.08.1972, Biuro Aurorów] Blood runs cold - przez Atreus Bulstrode - 29.08.2024, 18:49
RE: [03.08.1972, Biuro Aurorów] Blood runs cold - przez Victoria Lestrange - 10.09.2024, 08:43
RE: [03.08.1972, Biuro Aurorów] Blood runs cold - przez Atreus Bulstrode - 26.09.2024, 06:17
RE: [03.08.1972, Biuro Aurorów] Blood runs cold - przez Victoria Lestrange - 01.10.2024, 13:55
RE: [03.08.1972, Biuro Aurorów] Blood runs cold - przez Atreus Bulstrode - 17.10.2024, 13:34

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa