• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja

[19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
17.10.2024, 19:00  ✶  
– Nie mieliście szans. Dalej nie macie – odparła Brenna, może trochę butnie, ale cóż, ludzie mieli swoje talenty. Niektórzy umieli łamać klątwy, inni oczarowywać tłumy, a ona umiała błyskawicznie dostać się na jabłonkę i zerwać najpiękniejsze jabłko. Mało imponujące, ale zawsze coś.
Przypatrywała się przez chwilę drzewom, pyszniących się na nich owocom, czekającym na zebranie. Kochała sady Doliny Godryka. Sad Longbottomów i sad Abbottów przywodziły na myśl beztroskie dzieciństwo – gdy Brenna nawet nie pojmowała, że rodzina Abbottów „podupadła”, że dziedzice Helgi Hufflepuff przez niektórych byli uznawani za gorszych, ponieważ zmieszali się z rodami półkrwi, miłość przekładając nad tradycję. Że ten sam proces zaczyna się w jej rodzinie i że niektórzy będą przez to na nich patrzyli krzywo.
Wtedy nikt z nich nie myślał o poświęceniu większym niż zapewnianiu, że to on sam zabrał ciasteczka z kuchni, których nie wolno było ruszać do obiadu.
– Tommy – powiedziała miękko, odwracając spojrzenie od drzew owocowych, zwracając ciemne oczy ku Thomasowi i na moment mocniej ściskając jego dłoń. – Między nami nie może być mowy o długach do spłacenia.
Nie w taki sposób. Mogła przyjąć pączki w ramach podziękowania w jakiejś sprawie, tak jak uważała, że nie ma niczego złego w tym, gdy płaci za odkupienie czegoś zniszczonego z jej winy, ale to było coś innego. Rachunki zysków i strat były częścią relacji – jeśli ktoś tylko wciąż dawał, dawał i dawał, niczego nie dostając w zamian, nie było to z pewnością zdrowe – ale jeśli faktycznie istniała przyjaźń, nie rozliczaliście się nawzajem z każdej zrobionej rzeczy.
– Chcesz wziąć się za ćwiczenia czy wolałabyś najpierw pogadać? – spytała, już normalnym tonem. Nie odpowiedziała na jego słowa o poświęcaniu się. Brenna miewała skłonności do podejścia pt. „mnie wolno to zrobić… nie, tobie nie, to zbyt niebezpieczne!!!”, ale w tej chwili nie było sensu wykłócać się z Thomasem. Nie w takiej sprawie.
Przypatrywała się mu, czekając, co wybierze. Mogła z nim ćwiczyć – nie była to żadna strata czasu, bo on wypróbuje nową różdżkę, ona zaś starała się i tak trenować niektóre dziedziny regularnie. Ale jeśli potrzebował pogadać, mogli rozmawiać: nie chciała jednak tego narzucać. Za dobrze wiedziała, że czasem wypowiedzenie niektórych słów było po prostu zbyt trudne.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2410), Thomas Figg (3313)

Wiadomości w tym wątku
[19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Thomas Figg - 16.10.2024, 02:16
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Brenna Longbottom - 17.10.2024, 19:00
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Thomas Figg - 17.10.2024, 23:45
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Brenna Longbottom - 21.10.2024, 09:24
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Thomas Figg - 21.10.2024, 20:41
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Brenna Longbottom - 22.10.2024, 11:13
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Thomas Figg - 22.10.2024, 16:22
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Brenna Longbottom - 23.10.2024, 15:34
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Thomas Figg - 24.10.2024, 11:16
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Brenna Longbottom - 24.10.2024, 13:58
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Thomas Figg - 25.10.2024, 00:27
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Brenna Longbottom - 27.10.2024, 16:35
RE: [19.07.1972 (popołudnie)] Nowa różdżka, stary ja - przez Thomas Figg - 29.10.2024, 01:36

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa