• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka Knieja Godryka v
« Wstecz 1 2
[28.04.1972] Cisza przed burzą - Beltane. Fernah & Amanda

[28.04.1972] Cisza przed burzą - Beltane. Fernah & Amanda
Widmo
You never know how strong you are, until being strong is your only choice
krew
genetyka
zawód
Amanda ma około 172 centymetry wzrostu. Włosy sięgają jej do łopatek i nie są zbyt gęste. Paznokcie są słabe i łamliwe. Dziewczyna wysławia się niezbyt szybko, ale bardzo wyraźnie. Lubi przemyśleć swoje odpowiedzi.

Amanda Lestrange
19.01.2023, 20:36  ✶  
Beltane zbliżało się wielkimi krokami, a wraz z nim zaczęto przygotowania. Nie byłam wcześniej świadoma, że klinika, w której zostałam niedawno zatrudniona, również oferuje swoją pomoc w całym przedsięwzięciu. Co za tym idzie ja, wraz z kilkoma innymi uzdrowicielami i stażystami, zostaliśmy przydzieleni do pilnowania czarodziei przy wycince drzew. Była to moja pierwsza praca w terenie. W Paryżu praktykowałam wyłącznie w instytucie i szpitalach, dlatego było to dla mnie czymś zupełnie nowym. Został nam przydzielony jeden namiot, zaraz obok miejsca wycinki na polanie, w którym znajdowały się wszystkie potrzebne rzeczy pierwszej pomocy oraz dwie prycze dla ewentualnych poszkodowanych.
- Panowie, proszę was, uważajcie i bez brawury. Jakby coś się działo, wzywajcie nas od razu - Powiedziałam na odchodne koordynatorowi drwali i kilku innym pracownikom, którzy akurat byli przy nim obecny, a następnie skierowałam się w stronę namiotu. Została mi dzisiaj przydzielona pod opiekę pewna stażystka - Fernah, którą poznałam nie tak dawno na oddziale. Dziwnie było mi kogoś uczyć, bo byłam już przyzwyczajona, że to ja jestem uczona, a do tego byłam dopiero na okresie próbnym, jednak nie protestowałam przeciwko decyzji ordynatora. Z tego, co wiem, dziewczyna jest jedną z bardziej wzorowych stażystek na naszym oddziale i nieraz była nieocenioną pomocą dla Florence. Mam nadzieję, że dzisiejszego dnia również będzie miała szansę popisać się swoimi umiejętnościami i może nauczyć się czegoś nowego.
- Mam nadzieję, że nikt dziś nie straci ręki... - Westchnęłam ciężko, gdy zbliżyłam się do dziewczyny. Nie miałyśmy nigdy czasu, żeby dłużej porozmawiać, ale poniekąd fascynowały mnie nietypowe tęczówki stażystki. Prawdopodobnie chorowała na harpie pióro, ale nie śmiałabym się o to spytać przy tak krótkim stażu w naszej znajomości. Chwilę po tym różdżki poszły w ruch, a wraz z nimi świst zaklęć i odgłos łamanych drzew. Luźny humor pracowników nie napawał mnie nadzieją, że będzie to luźna zmiana.
- Zawsze lubiłam to miejsce. Mam nadzieję, że po Beltane zajmą się ponownym zalesieniem - Przerwałam chwilę ciszy, dając do zrozumienia dziewczynie, że wychowywałam się w Dolinie Godryka. Często chodziłam tutaj na spacery, szczególnie na wakacjach za czasów Hogwartu. W zurbanizowanym Paryżu bardzo brakowało mi tego rustykalnego klimatu, dlatego z bólem w sercu patrzyłam, jak drzewa zaczynają upadać. - Sprawdziłaś może, czy w namiocie wszystko zgadza się z listą inwentarzu? Niczego nie brakuje? - Dodałam jeszcze, żeby upewnić się w sytuacji, póki nic się nie dzieje. Brak jakiegokolwiek z nich wciąż musiałabym zgłosić wyżej. Na okresie próbnym muszę szczególnie uważać na takie rzeczy. Jeden głupi błąd może pozbawić mnie szansy na przedłużenie umowy, więc muszę być teraz wyjątkowo ostrożna w swoich działaniach.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Amanda Lestrange (1950), Fernah Slughorn (772), Rowena Ravenclaw (226)

Wiadomości w tym wątku
[28.04.1972] Cisza przed burzą - Beltane. Fernah & Amanda - przez Amanda Lestrange - 19.01.2023, 20:36
RE: [28.04.1972] Cisza przed burzą - Beltane. Fernah & Amanda - przez Fernah Slughorn - 22.01.2023, 21:17
RE: [28.04.1972] Cisza przed burzą - Beltane. Fernah & Amanda - przez Amanda Lestrange - 24.01.2023, 01:22
RE: [28.04.1972] Cisza przed burzą - Beltane. Fernah & Amanda - przez Fernah Slughorn - 27.01.2023, 14:24
RE: [28.04.1972] Cisza przed burzą - Beltane. Fernah & Amanda - przez Amanda Lestrange - 28.01.2023, 15:41
RE: [28.04.1972] Cisza przed burzą - Beltane. Fernah & Amanda - przez Fernah Slughorn - 03.02.2023, 00:27
RE: [28.04.1972] Cisza przed burzą - Beltane. Fernah & Amanda - przez Amanda Lestrange - 18.02.2023, 00:43
RE: [28.04.1972] Cisza przed burzą - Beltane. Fernah & Amanda - przez Rowena Ravenclaw - 01.04.2023, 20:37
RE: [28.04.1972] Cisza przed burzą - Beltane. Fernah & Amanda - przez Amanda Lestrange - 08.05.2023, 23:41

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa