• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »
Loretta Lestrange

Loretta Lestrange
Devil in disguise
She's dancing by herself
She's crowned the queen of hell
krew
genetyka
zawód
Stukot obcasów zwiastuje jej chuderlawą, drobną posturę, którą skrzętnie ukrywa pod pstrokatymi, szerokimi koszulami, szerokimi nogawkami spodni i kapeluszami z okrutnie wielkim rondem. Blada, o twarzy pokrytej pajęczynką piegów, oczach roziskrzenie piwnych, ustach surowo wykrojonych. Na jej obliczu często pełznie uśmiech, ukazujący nieidealne zęby, o skrzywionych kłach – jest w niej jednak coś rozbrajająco szczerego. Aura czerwona, intensywna, niejednokrotnie przytłaczająca.

Loretta Lestrange
21.10.2022, 23:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2024, 11:27 przez Loretta Lestrange.)  

Loretta Lestrange

Dwudziesto-sześcioletnia artystka, wychowana na łonie rodu Lestrange - wybuchowa, emocjonalna, swoim snobistycznym zachowaniem zakrawająca o dalece posuniętą arogancję. W prozie codzienności o wyjątkowo pogodnym usposobieniu i towarzyskiej naturze, wewnątrz kryje magirasistowskie zapędy i poczucie wyższości. Sympatyzuje ze śmierciożercami - gotowa zabić w imię słusznej dla siebie sprawy, o sekretach brudnych i relacjach zawiłych. Posiada imienną galerię sztuki, która widnieje jako jedna ze sławniejszych na londyńskim bruku; jest niewątpliwie sławna, na jej temat krąży multum plotek - diabeł jeden wie, na ile słusznych. Uśmiecha się często, tańczy ochoczo, a barwione karminem wargi najogólniej wygina w przyjemny dla oka uśmiech. Rodzina stanowi dla niej wartość niechybnie najważniejszą. Jestem otwarta na wszystkie propozycje koneksji, jeśli jesteś ciekawy, skąd Twoja postać może znać Lorettę, zerknij do tematu  Zaczepki - skąd możemy się znać.

Lorexander

Loretta była jędzą. Loretta była tym, przed czym się uciekało - była jadem i toksyną, posiadała w sobie ciemność wyższą nawet niż Dolohov, a niewielu w swoim życiu poznał takich ludzi. Śmiał podejrzewać, że przyszłość niosła jej jeszcze większy upadek - Lestrange jeszcze tego nie wiedziała, ale jego zdaniem, o ile przepowiednia się sprawdzi, stała na zgliszczach dawnej siebie, ludzkiej siebie.
- Vakel Dolohov

Poznajmy się bliżej...

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie w paryskim Luwrze, otoczoną obrazami mojego autorstwa, z nieodzownie zobowiązującą lampką czerwonego, krwistego wina w dłoni.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... dławiącej samotności oraz bycia pozostawioną na pastwę nieuchwytnego losu. W tej metaforze przybiera postać podartych łachmanów, jest to jednak raptem sugestia tego, czego najgoręcej się boję.
♦ Amortencja pachnie mi... nikotyną, piżmem i jego wodą kolońską.
♦ Moje ulubione zaklęcie to... każde, które może niejako wpływać na umysł; nie boję się agresji, acz w równej mierze nie boję się spokoju.
♦ Mój patronus przyjmuje formę... zająca śnieżnego.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... forma ciekawego spojrzenia nie tylko na przyszłość, ale też teraźniejszość. Za czasów hogwardzkich byłam zafascynowana tą dziedziną, z wiekiem odrobinę przygasła; cóż, szkoda.
♦ Czarna magia? Cóż... sposób działania o największej efektywności.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... moją karierę i tylko ją. W wieku dwudziestu sześciu lat noszę imię, które jest marką samą w sobie, a nad jej rozwojem utoczyłam wiele kropel potu.
♦ Stoję po stronie... własnych przekonań i tego, co dyktuje mi poczerniała dusza, a te zbiegają się wyjątkowo mocno z poglądami i koncepcjami Czarnego Pana.
♦ Moje serce należy do... Alexandra, który ściągnął z moich ust wieczystą obietnicę.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Loretta Lestrange - przez Loretta Lestrange - 19.10.2022, 08:57
RE: Loretta Lestrange - przez Czarny Pan - 21.10.2022, 23:00
RE: Loretta Lestrange - przez Czarny Pan - 21.10.2022, 23:01
RE: Loretta Lestrange - przez Loretta Lestrange - 21.10.2022, 23:01
RE: Loretta Lestrange - przez Loretta Lestrange - 12.11.2022, 14:21
RE: Loretta Lestrange - przez Loretta Lestrange - 12.11.2022, 14:22
RE: Loretta Lestrange - przez Loretta Lestrange - 12.11.2022, 14:22

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek