• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna Dziurawy Kocioł v
1 2 Dalej »
lato 1972, 7 sierpnia // dziewczyna z paczki prezerwatyw

lato 1972, 7 sierpnia // dziewczyna z paczki prezerwatyw
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
03.11.2024, 17:55  ✶  
Mężczyzna wyprostował się na krześle i spojrzał na nią bardzo, bardzo dziwacznie, ale było w tym widoczne bardziej rozbawienie niż pogarda, chociaż faktycznie pomyślał o niej teraz, że musiała być bardzo mało domyślna i spostrzegawcza. Chodził w skórzanej kurtce i z odsłoniętym brzuchem, z burzą zadbanych, czarnych loków. Po co się tak ubierał? No, żeby dobrze wyglądać, tak jak każdy człowiek na tym świecie. I nie, Crow jako człowiek szeroko zorientowany w tym, jak działało społeczeństwo, nie wierzył w takie bzdury: mnie nie obchodzi co o mnie myślą, ja się ubieram wygodnie. Każdy ubiór był sygnałem wysyłanym w świat, czy człowiek tego chciał czy nie. I każdy o tym wiedział, nawet jeżeli próbował zdusić prawdę w zarodku.

- Nie wiem.

Parsknął. To nie brzmiało jak żart i chyba nie miało być żartem, dźwięk jaki z siebie wydał brzmiał bardziej jak reakcja obronna. The Edge nie wyglądał na specjalnie charyzmatycznego, kiedy nie miał na sobie maski... Miał w sobie czar - płynność ruchów, piękne spojrzenie, atrakcyjność, tę mgiełkę tajemniczości, którą owijał wokół swojej duszy jak woalkę. Przyciągał spojrzenie. Słowa natomiast, reakcje - one przychodziły mu z trudem. I może dlatego tak dobrze tańczył? Bo w tańcu nie liczyły się słowa ani konwenanse, te rzeczy były ogranicznikami w pewności siebie i ruchach, niwelowały giętkość ciała i myśli, czyniły człowieka sztywnym.

- Są miejsca, do których ciebie nie wpuszczą, a takich spoceńców jak ja już tak, uwierzysz? - Te ciemne, pod mostami, te na Ścieżkach, te... dedykowane chłopakom, dla których Olivia Quirke nie była ani trochę atrakcyjna, a przynajmniej ginęła w tłumie, kiedy stał obok Crow. Imiona kobiet wypowiadało się tam szeptem w opowieściach o swoim dniu. - Na pewno nie do takiego, o którym właśnie wspomniałem - chociaż wbrew pozorom to być może tam bawiłaby się najlepiej - bo nie byłaby obiektem, czymś do zdobycia w gęstwinie wirujących ciał. - Byłaś kiedyś w The Loft? - Wstał, podniósł się i wyprostował, a później przeciągnął się nieco teatralnie, eksponując wyrzeźbione mięśnie. Następnie podał jej rękę. Puste talerze po obiedzie wzniosły się w powietrze same bez użycia różdżki, a on podał jej rękę.

Mieli z jej chłopakiem sporo wspólnego. Sporo, czyli milczenie i to, że oboje uważali ją za słodką.

Koniec sesji

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Olivia Quirke (1695), The Edge (1741)

Wiadomości w tym wątku
lato 1972, 7 sierpnia // dziewczyna z paczki prezerwatyw - przez The Edge - 01.08.2024, 23:20
RE: lato 1972, 7 sierpnia // dziewczyna z paczki prezerwatyw - przez Olivia Quirke - 15.08.2024, 22:36
RE: lato 1972, 7 sierpnia // dziewczyna z paczki prezerwatyw - przez The Edge - 16.08.2024, 15:02
RE: lato 1972, 7 sierpnia // dziewczyna z paczki prezerwatyw - przez Olivia Quirke - 17.08.2024, 19:49
RE: lato 1972, 7 sierpnia // dziewczyna z paczki prezerwatyw - przez The Edge - 18.08.2024, 13:29
RE: lato 1972, 7 sierpnia // dziewczyna z paczki prezerwatyw - przez Olivia Quirke - 26.08.2024, 01:00
RE: lato 1972, 7 sierpnia // dziewczyna z paczki prezerwatyw - przez The Edge - 22.09.2024, 14:19
RE: lato 1972, 7 sierpnia // dziewczyna z paczki prezerwatyw - przez Olivia Quirke - 26.09.2024, 11:54
RE: lato 1972, 7 sierpnia // dziewczyna z paczki prezerwatyw - przez The Edge - 03.11.2024, 17:55

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa