• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 9 Dalej »
[30.08] Każdy kij ma dwa końce

[30.08] Każdy kij ma dwa końce
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
23.11.2024, 00:55  ✶  
– Ale wspaniałości, dziękuję Ci bardzo. Lubię takie nalewki, zwłaszcza teraz na jesieni, przyda się na nadchodzące chłody. – dobra przyniesione przez Neila były wspaniałe i w sumie Samuel nawet nie usłyszał, że ten wspominał również o jakiejś dodatkowej zapłacie. Przecież to była zapłata - produkt za produkt.

Później jednak skupił się na swoim Pierwszym Kliencie. Samuel obserwował Neila z ciekawością, czując coś dziwnego w swojej głowie i po dłuższej chwili uznał, że te nerwy to pewnie trema. Był stremowany. W końcu jego młodszy towarzysz oglądał pierwsze zrobione przez niego różdżki. I ta pierwsza... pierwsza przypadła mu najbardziej do gustu.

– To dobrze, że trzecia Cię nie lubi. To cis z wibrysem kuguhara. Bardzo... kapryśna różdżka, mmm... trudna. Zrobiłem ją głównie przez wzgląd na ciekawość pracy z cisem, ale połączenie dało osobowość z którą sam mam problem. Ale mój mistrz mówi, że klienci są różni i że są i tacy, którzy kochają wyzwania i taka różdżka będzie dla nich idealna, bo to poczuje. A ta tu... – zabrał pozostałe dwie panny, skoro właściwie Neil zdecydował, czy też różdżka zdecydowała za niego. – Dziesięć cali, twarda, dająca poczucie bezpieczeństwa i dobrze reagująca na magię przy florze i faunie... Angielski dąb, najszlachetniejsze z drew. To moja pierwsza różdżka. – Dodał ciszej, rumieniąc się obficie. – Ona jest bardzo... bardzo miła i łagodna. Bardzo chce pomóc. W środku jest włos jednorożca, ja... miałem ich kilka jeszcze w domu, w leśniczówce. Nie sądziłem, że kiedyś trafią do czyjejś różdżki – przyznał nieco zmieszany, odkrywając, że ta różdżka jest dla niego ważniejsza niż przypuszczał. Czy tak właśnie czuł się jego mistrz, kiedy przed laty wręczał mu kasztanowego niedźwiadka?

– Jednorożec jest bardzo spokojny, ale nie zniesie bólu nekromantycznych zaklęć. Ja... nie wiem czy je rzucasz, ale no, uprzedzam. Jego moc z czasem się wytraca, ale jeśli poczujesz że magia słabnie to po prostu przyjdziesz do mnie i Ci to wymienię.– Odetchnął głęboko, poklepując go po ramieniu. – Nie ma co się zastanawiać bardziej. Jeśli czujesz się z nią dobrze, to niech Ci służy. Czasem mnogość wyborów czyni człowieka tylko bardziej nieszczęśliwym – podzielił się mądrością, która wynikała z tego, że powoli zaczął ogarniać jak działa świat i nie do końca mu się to podobało. – Jak z tymi ciastkami. Lubię pączki. Po co mam próbować czegoś innego? Znaczy Nora czasem mi daje, ale w sumie jestem wierny pierwszej słodkości, którą wcisnęła mi w usta. – Zwierzył się, po czym pokraśniał mocno, bo w sumie nie dotyczyło to tylko słodyczy.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Neil Enfer (2521), Samuel McGonagall (2135)

Wiadomości w tym wątku
[30.08] Każdy kij ma dwa końce - przez Samuel McGonagall - 20.11.2024, 13:51
RE: [30.08] Każdy kij ma dwa końce - przez Neil Enfer - 20.11.2024, 15:36
RE: [30.08] Każdy kij ma dwa końce - przez Samuel McGonagall - 23.11.2024, 00:55
RE: [30.08] Każdy kij ma dwa końce - przez Neil Enfer - 23.11.2024, 02:33
RE: [30.08] Każdy kij ma dwa końce - przez Samuel McGonagall - 28.11.2024, 00:49
RE: [30.08] Każdy kij ma dwa końce - przez Neil Enfer - 28.11.2024, 01:09
RE: [30.08] Każdy kij ma dwa końce - przez Samuel McGonagall - 06.12.2024, 22:23
RE: [30.08] Każdy kij ma dwa końce - przez Neil Enfer - 06.12.2024, 23:47
RE: [30.08] Każdy kij ma dwa końce - przez Samuel McGonagall - 09.12.2024, 10:27
RE: [30.08] Każdy kij ma dwa końce - przez Neil Enfer - 10.12.2024, 15:11
RE: [30.08] Każdy kij ma dwa końce - przez Samuel McGonagall - 18.12.2024, 19:58

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa