I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 4776, 1993, 3494
Razem 10263
II. Krótki opis kwartału: Lato było dla Roselyn wyjątkowo łaskawe, przynajmniej na początku. Greengrassówna oddała się niemalże w całości swojej pracy i badaniom nad przyspieszeniem wzrostu drzewka wiggenowego. Jej życie prywatne zostało zachwiane, gdy przypadkiem w lipcu zaręczyła się z Anthony Borginem - wyszło to przypadkowo (naprawdę), ale wieść poniosła się echem po Londynie, pozbawiając Rose niechcianych adoratorów. Gorzej, że przywlekło jej jednego, który irytuje ją do granic możliwości. Przez ten związek na pokaz została również zachwiana jej więź z bratem, Ambroise. Znalazła też swoją bratnią duszę w zupełnie nieromantycznym sensie. Oboje z Samuelem przysięgli przed sobą, że podejmą walkę z widmami, które zalęgły się w Kniei, by uwolnić ją spod panowania Czarnej Magii.
III. Dokonania fabularne: Rose skupiła się głównie na uporządkowaniu zamieszania, związanego z życiem prywatnym - czyli z przypadkowymi zaręczynami z Anthony Borginem. Oprócz tego wzięła udział w spotkaniu Towarzystwa Herbologicznego, a także udało jej się wyhodować drzewko wiggenowe, które urosło dwukrotnie szybciej, niż normalnie. Nikomu oprócz brata nie zdradziła jeszcze sekretu, który skrywała nawet przed własną rodziną. Póki nie będzie pewna, nie opublikuje badań. Oprócz tego Roselyn odpowiedziała na wezwanie od Kniei Godryka - przodków, którzy prosili ją o pomoc w walce z widmami. To, co zobaczyła, sprawiło jednak, że jakaś część jej duszy umarła tak, jak umarł Dąb.
IV. Postępy: Udało jej się wyhodować drzewko wiggenowe, które urosło dwukrotnie szybciej, niż normalnie. Razem z bratem, Ambroise, przeprowadzili na pozostałych drzewkach eksperyment sprawdzając, czy oprócz szybszego wzrostu ma także silniejsze właściwości, co byłoby przełomem jeśli chodzi o tworzenie eliksiru wiggenowego. Roselyn tego lata wzmocniła swoją percepcję, obserwując to, co się wokół niej działo oraz skupiając się jeszcze mocniej na powierzonych jej zadaniach w pracy i poza nią. Zaczęła dostrzegać inne wskazówki i tropy, sprawniej łącząc je we wnioski. Roselyn weszła do Kniei Godryka i zostawiła tam część swojej duszy, gdy zobaczyła jak widmo wysysa życie z pradawnego Dębu, będącego jej przodkiem.
V. Poziom spaczenia: II
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: postać nie zrobiła nic, by podnieść spaczenie
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: postać nie zrobiła nic, by podnieść lub obniżyć rozpoznawalność
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w percepcji (100 PD)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi xxx I-III: opis do KP
2. usunięcie zawady xxx I-III
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: -
IX. Zmiany w lokacjach:
1. -
X. Aktualizacja treści karty:
1. status związku: zaręczona
2. zmiana cech szczególnych na: Bardzo chuda, na granicy niedowagi.
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: -
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - cechy szczególne do zmiany
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - zmiana wklejona wyżej w aktualizację karty postaci
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - zmiana na: zaręczona
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 4776, 1993, 3494
Razem 10263
II. Krótki opis kwartału: Lato było dla Roselyn wyjątkowo łaskawe, przynajmniej na początku. Greengrassówna oddała się niemalże w całości swojej pracy i badaniom nad przyspieszeniem wzrostu drzewka wiggenowego. Jej życie prywatne zostało zachwiane, gdy przypadkiem w lipcu zaręczyła się z Anthony Borginem - wyszło to przypadkowo (naprawdę), ale wieść poniosła się echem po Londynie, pozbawiając Rose niechcianych adoratorów. Gorzej, że przywlekło jej jednego, który irytuje ją do granic możliwości. Przez ten związek na pokaz została również zachwiana jej więź z bratem, Ambroise. Znalazła też swoją bratnią duszę w zupełnie nieromantycznym sensie. Oboje z Samuelem przysięgli przed sobą, że podejmą walkę z widmami, które zalęgły się w Kniei, by uwolnić ją spod panowania Czarnej Magii.
III. Dokonania fabularne: Rose skupiła się głównie na uporządkowaniu zamieszania, związanego z życiem prywatnym - czyli z przypadkowymi zaręczynami z Anthony Borginem. Oprócz tego wzięła udział w spotkaniu Towarzystwa Herbologicznego, a także udało jej się wyhodować drzewko wiggenowe, które urosło dwukrotnie szybciej, niż normalnie. Nikomu oprócz brata nie zdradziła jeszcze sekretu, który skrywała nawet przed własną rodziną. Póki nie będzie pewna, nie opublikuje badań. Oprócz tego Roselyn odpowiedziała na wezwanie od Kniei Godryka - przodków, którzy prosili ją o pomoc w walce z widmami. To, co zobaczyła, sprawiło jednak, że jakaś część jej duszy umarła tak, jak umarł Dąb.
IV. Postępy: Udało jej się wyhodować drzewko wiggenowe, które urosło dwukrotnie szybciej, niż normalnie. Razem z bratem, Ambroise, przeprowadzili na pozostałych drzewkach eksperyment sprawdzając, czy oprócz szybszego wzrostu ma także silniejsze właściwości, co byłoby przełomem jeśli chodzi o tworzenie eliksiru wiggenowego. Roselyn tego lata wzmocniła swoją percepcję, obserwując to, co się wokół niej działo oraz skupiając się jeszcze mocniej na powierzonych jej zadaniach w pracy i poza nią. Zaczęła dostrzegać inne wskazówki i tropy, sprawniej łącząc je we wnioski. Roselyn weszła do Kniei Godryka i zostawiła tam część swojej duszy, gdy zobaczyła jak widmo wysysa życie z pradawnego Dębu, będącego jej przodkiem.
V. Poziom spaczenia: II
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: postać nie zrobiła nic, by podnieść spaczenie
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: postać nie zrobiła nic, by podnieść lub obniżyć rozpoznawalność
3. Nowy opis rozpoznawalności: -
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w percepcji (100 PD)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi xxx I-III: opis do KP
2. usunięcie zawady xxx I-III
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: -
IX. Zmiany w lokacjach:
1. -
X. Aktualizacja treści karty:
1. status związku: zaręczona
2. zmiana cech szczególnych na: Bardzo chuda, na granicy niedowagi.
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: -
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - cechy szczególne do zmiany
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - zmiana wklejona wyżej w aktualizację karty postaci
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - zmiana na: zaręczona
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Roselyn Greengrass